Comunicat de premsa relatiu a la demanda d’informació de Mariona González sobre els estudis que hagi encomanat la CASS sobre el fons de pensions

Autor:
Font:
Publicat el: 6 de Març de 2012

logo-gps-consell.JPG

El Grup parlamentari socialdemòcrata vol disposar dels estudis que hagi encomanat la CASS sobre el fons de pensions

Demana al Govern que no amagui els estudis que obren en poder del president de la Caixa Andorrana de Seguretat Social

La consellera general socialdemòcrata Mariona González ha entrat aquest migdia una demanda d’informació amb la finalitat d’obtenir de la Caixa Andorrana de Seguretat Social una còpia “… de l’últim estudi actuarial sobre la situació del fons de pensions i que data de fa prop de quatre anys, així com de la seva revisió interna encarregada per l’actual Consell d’Administració de la CASS.”

El Grup parlamentari socialdemòcrata vol disposar de tota la informació que hi ha el Consell d’Administració de la Caixa Andorrana de Seguretat Social en relació a la situació de l’anomenada caixa de vellesa en la qual es troben els fons procedents de les cotitzacions per a la branca que ha de cobrir les jubilacions dels assegurats cotitzants.

En els darrers dies les manifestacions del president de la Caixa Andorrana de Seguretat Social que només podem qualificar d’alarmistes, la qual cosa les situa directament en l’àmbit de la irresponsabilitat, han generat inquietud i preocupació entre els treballadors i assalariats, els professionals per compte propi i els empresaris.

Aquestes declaracions han anat acompanyades de filtracions interessades i d’informacions esbiaixades sobre els estudis en els quals es recolzarien les manifestacions del president de la CASS.

L’opacitat amb la qual està actuant el govern de DA queda en evidència.

Ahir, el Govern enviava un comunicat aplaudint la pretesa “transparència i sinceritat” del seu president de la CASS. Avui el Govern es veu requerit per la consellera socialdemòcrata Mariona González perquè Josep Delgado no amagui informació necessària perquè el Consell General pugui exercir la seva missió constitucional de control.

El Grup parlamentari socialdemòcrata insta el Govern a facilitar la informació sense més dilacions ni excuses.

(S’acompanya còpia de la demanda d’informació entrada al Registre del Consell General el dia 6 de març del 2012, núm. 0185)

Andorra la Vella, 6 de març del 2012