Comunicat de premsa relatiu a la Primera Trobada Socialdemòcrata

Autor:
Font:
Publicat el: 3 de Març de 2012

Els socialdemòcrates han mantingut una reunió sobre l’acció de l’Administració Pública en el marc constitucional

Aquest matí, des de les 9h fins a les 13h el Grup parlamentari socialdemòcrata ha mantingut una sessió de treball sobre l’acció de l’Administració Pública en el marc de l’Estat de Dret democràtic i social de la Constitució andorrana.

Han participat a la reunió, que s’ha celebrat a la sala de convencions d’Anyós-Park, seixanta-dos membres i simpatitzants del Partit Socialdemòcrata, convidats pel Grup parlamentari socialdemòcrata.

Entre els assistents, a més de tots els consellers i conselleres generals socialdemòcrates, hi havia els elegits comunals d’Encamp, Eluska Galdós i Joan Sans, d’Andorra la Vella, Marc Cornella i Josep Vila, de Sant Julià de Lòria, Rossend Areny i d’Escaldes-Engordany, Cèlia Vendrell. També hi eren els exministres Claude Benet, Susanna Vela i Víctor Naudi, els exconsellers Bibiana Rossa, Jordi Font i Jan Cartes així com l’excònsol d’Encamp Miquel Alís, i l’exsecretari d’Estat Bruno Bartolomé.

La sessió de treball s’ha obert amb una presentació per part del president del Grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, que ha exposat que aquesta era la primera d’una sèrie de trobades que s’organitzaran a l’entorn dels valors que fonamenten la socialdemocràcia.

Jaume Bartumeu ha explicat així que les trobades s’han dissenyat amb quatre objectius:

1-      Per reflexionar

2-      Per posar-nos al dia

3-      Per debatre i

4-      Per preparar l’alternança.

El president del Grup parlamentari socialdemòcrata ha dit que els socialdemòcrates tenen “… molta feina per davant” i ha convidat els presents a treballar “… amb esforç i il·lusió.”

La trobada d’Anyós ha estat centrada en la intervenció del doctor Joan Amenós Álamo, professor titular de Dret administratiu de la Universitat Autònoma de Barcelona.

El professor Amenós ha parlat dels principis de legalitat, de jerarquia, de seguretat jurídica, de responsabilitat dels poders públics i d’interdicció de tota arbitrarietat com a principis rectors de la democràcia.

Aquesta primera trobada, a la qual en seguiran altres amb una periodicitat que es preveu mensual, estan pensades per ajudar a dissenyar la política que correspon a una formació socialdemòcrata en el començament de la segona dècada del segle XXI, en plena era de la globalització i amb una poderosa pressió dels mercats per a retallar i limitar drets socials, per desvirtuar la democràcia i per posar la política al servei dels seus interessos.

Anyós, 3 de març del 2012

Aquí el podeu descarregar en format pdf