El PS insta a signar el conveni contra l’abús sexual a infants

Autor:
Font: EL PERIÒDIC D'ANDORRA
Publicat el: 24 de Gener de 2012

El president del Grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, va presentar ahir a la Sindicatura el text d’una proposta d’acord en la que demana al Govern que signi el conveni europeu per la protecció dels infants contra l’explotació i l’abús sexual.

Els socialdemòcrates posen en relleu, a l’exposició de motius de la proposta d’acord, que el 25 d’octubre del 2007 el Consell d’Europa va obrir a la signatura el conveni europeu per la Protecció dels nens i nenes contra l’explotació sexual i l’abús sexual i que aquell conveni va entrar en vigor el dia primer de juliol del 2010. En aquest sentit, recorden que el passat mes d’octubre del 2011 només quedaven cinc països membres del Consell d’Europa, entre els quals Andorra, que no havien signat el conveni.

La proposta que ha presentat el grup parlamentari socialdemòcrata demana que el Govern dugui a terme les gestions necessàries «perquè durant el període de sessions que s’inicia el dia primer de març del 2012, l’Estat andorrà sigui un dels Estats membres que han signat el conveni».

Aquesta proposta ha estat elaborada per la per la consellera general Sílvia Bonet, membre de la delegació andorrana a l’Assemblea parlamentària del Consell d’Europa, i recorda que l’abús sexual als infants és un crim que comporta un important patiment per als nens i nenes que el pateixen, que sovint tenen dificultats per denunciar-ho donat que els maltractadors acostumen a ser del seu entorn. Precisament l’Assemblea parlamentària del Consell d’Europa està molt implicada en la campanya per aturar la violència sexual contra els nens i nenes que es va iniciar a Roma els dies 29 i 30 de novembre del 2010.

pdf3.jpg