Comunicat de premsa relatiu a les declaracions del ministre Saboya sobre l’obertura d’una botiga Apple

Autor:
Font:
Publicat el: 18 de Gener de 2012

Demanem seriositat al Govern

En la compareixença que ha fet avui davant la Comissió d’Economia del Consell General el Govern ha donat com a exemple d’ocasions perdudes per a la inversió estrangera a Andorra una notícia publicada el primer d’abril del 2011 a tuaw.com, un blog digital.

Concretament el ministre Gilbert Saboya ha comentat la notícia, que ha donat per un “fet” que l’empresa Apple fa uns mesos volia obrir una botiga a Andorra i finalment va optar per Liechtenstein.

Davant aquestes agosarades afirmacions, fonamentades de tota evidència no pas en un intercanvi d’informacions del Govern d’Andorra amb el Govern de Liechtenstein i també amb l’empresa Apple, hem de constatar i lamentar la lleugeresa que caracteritza el govern de DA, que es pretenia “el govern dels millors”.

La notícia que el ministre Saboya dóna com a una veritat incontrovertible és en realitat, clar i català, una innocentada.

L’article fou publicat el dia primer d’abril. Dia que es fan tradicionalment les innocentades a la premsa francesa (poisson d’avril) i, també, a la premsa anglosaxona (april fool).

Una simple lectura dels comentaris que surten al peu de l’article d’aquella pàgina web permet confirmar que es tracta d’una innocentada.

També si es fa la recerca de Tag: april fools apareix aquest article clarament classificat com una innocentada.

Si el ministre hagués llegit l’article tal vegada s’hauria adonat que difícilment Apple podia obrir a Liechtenstein una botiga de quatre mil metres quadrats, amb un equip de venedors parlant més de cent idiomes i amb un museu a la tercera planta!

Demanem al Govern de DA una mica de seriositat i que reservi la lectura d’articles esperpèntics pel dia dels Sants Innocents que a Andorra se celebra el dia 28 de desembre, no pas avui.

Andorra la Vella, 18 de gener del 2012

pdf3.jpg