El PS critica la inoperància del Consell de l’Audiovisual

Autor: D.M.
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 11 de Gener de 2012

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, va criticar ahir amb duresa el Consell Andorrà de l’Audiovisual (CAA). Bartumeu va advocar per eliminar l’ens si no s’opta per canviar la llei que el regula i replantejar el seu paper. Va manifestar que es tracta d’un organisme que “no destaca per la seva importància i presència en l’activitat que té encomanada”, i hi va afegir que ho demostrava “el silenci sepulcral” dels seus membres davant “la situació preocupant en què es troba el personal d’RTVASA”.

El màxim responsable del grup de l’oposició al Consell va afirmar que “ja que el Govern considera que cal passar la tisora, mantenir un Consell que l’única activitat que té és donar una retribució als seus membres no ens sembla adequat”.

La junta de presidents va tractar la qüestió atès que el mandat dels integrants del CAA –si més no, d’alguns dels seus membres– s’acaba. Bartumeu va assenyalar que havien demanat que es revisessin els terminis del mandat dels integrants de l’organisme per verificar “en quina situació es troba aquest Consell”. Al seu torn, el president del grup parlamentari de Demòcrates per Andorra, Ladislau Baró, va indicar que “quant als terminis cal acabar de verificar si és tota la composició del Consell de l’Audiovisual que queda afectada o si hi ha algun membre que encara pot continuar”. I sobre la qüestió de fons, les funcions de l’organisme, Baró es va mostrar d’acord que s’ha de fer una reflexió sobre el seu paper i que hauria de ser “una reflexió legislativa”.

El president dels demòcrates al Consell va explicar que en alguna reunió del grup parlamentari ja havien tractat aquesta qüestió però que no havien definit una  postura definitiva. En tot cas, Baró es va mostrar partidari d’una revisió de les funcions a través de canvis en la llei que regula la institució. “El que cal és intentar que pugui tenir una funció potser més definida, potser ara no acaba de tenir un marc d’actuació prou definit”, va comentar. El president del grup de DA al Consell va assegurar que serà una qüestió a tractar durant aquest any.

Jaume Bartumeu, al seu torn, va indicar que s’haurien de revisar les funcions però també els criteris per designar els membres. “Creiem que s’ha de modificar la llei i anar cap a un Consell que no sigui designat únicament per fidelitats polítiques, sinó per una mínima capacitat de representar la societat civil”. El president del grup socialdemòcrata va assenyalar que haurien de ser professionals amb el coneixement i les capacitats per tractar qüestions deontològiques però també de contingut.

pdf3.jpg