El PS critica que Martí es ixa en la forma i no en el contingut

Autor:
Font: EL PERIÒDIC D'ANDORRA
Publicat el: 3 de Gener de 2012

Davant del discurs que el cap de Govern, Toni Martí, va transmetre per cap d’Any a la població, el conseller general del Partit Socialdemòcrata (PS), Gerard Barcia, considera que es poden fer dues constatacions: En primer lloc, Martí «ha errat de professió » i hauria d’haver optat per dedicar-se a la interpretació més que a la política.

Barcia va indicar que en les seves compareixences el cap de Govern busca sempre escenificacions especials i «es fixa molt més en el que el públic pugui percebre que no en el que pot escoltar». Així, l’acusa de preocupar-se més per la forma i la posada en escena que pel discurs.

La segona constatació és que continua sent el «discurs de la por», on tot és molt difícil però, en canvi, en els nou mesos de mandat «hem vist poca cosa». A més el Govern segueix sent fort amb els qui tenen pocs mitjans i tou amb els poderosos, «particularment amb el món de les finances ». I les previsions no són més positives. Segons Barcia vénen més rebaixes salarials, desajustos en la sanitat pública i retallades de la Seguretat Social, el que suposa «un perill real per a la cohesió social».

Per contra, el president del grup demòcrata, Ladislau Baró, va afirmar que es tracta d’un discurs «d’optimisme ben informat», ja que fa balanç de la feina feta durant el 2011 i encara els reptes que venen amb especial èmfasi en l’obertura econòmica i la necessitat d’esforç per reequilibrar els comptes de l’Estat.

pdf3.jpg