Intervenció de Jaume BARTUMEU al Comitè Directiu del Partit Socialdemòcrata

Autor:
Font:
Publicat el: 3 d'Abril de 2008

Moltes gràcies.

Iniciem avui una precampanya electoral amb il·lusió i amb més força que mai.

Estic convençut que entre tots hem posat a punt al PS per a ser una força determinant en la política del país.

No tinc cap dubte que som, avui, el partit més representatiu de la societat andorrana, el que millor hi dialoga i el que millor pot representar els seus anhels.

Som el partit que més pot dir que s’assembla a l’Andorra real. El formem persones de tota classe i condició, amb títols acadèmics i sense títols acadèmics, treballadors manuals i treballadors de despatx. Empresaris i assalariats. Joves i grans.

Som com la majoria però també som per a la majoria.

Perquè som un partit plural i divers i des de la consciència de les nostres diferències treballem per a l’interès general.

Perquè des de la defensa del que cadascú representem ens ocupem de l’interès de la comunitat.

El PS és un partit que des de l’any 2000 ha sabut sumar. I sumar, ja ho sabeu, és avançar.

Hem de sumar a dins i a fora de casa. Dins del PS la suma de les potencialitats de tots i cadascun de nosaltres és i ha de ser la nostra força.

Aquest és un partit que, efectivament, és molt més que el Jaume BARTUMEU. Aquest és un partit plural que sap sumar i que manté la diversitat sense que hi hagi diferències insalvables entre nosaltres.

Tot apunta a que som la força política que pot rebre més vots en la propera confrontació electoral nacional. Però no n’hi ha prou. Hem d’aconseguir ser el partit més i millor implantat a totes les parròquies.

Hem d’enviar el missatge que estem preparats per governar el canvi tranquil i el salt endavant d’Andorra.

I hem de posar en primera línia els valors.

Els socialdemòcrates hem de presentar els valors de confiança i de convivència com a pilars de la nostra aportació.

Confiança front a la por, convivència front a la crispació.

És ben cert que confiança i convivència no són un programa electoral. Són més que un programa electoral. Són la font d’inspiració del nostre projecte polític pel país.

La confiança i la por no són només trets del caràcter, són també instruments polítics. Quan un partit i un govern fomenten la por en els ciutadans (criteri d’Albert Pintat sobre la llei de la CASS) alimenten la debilitat dels ciutadans.

I quan algú vol fomentar la debilitat dels ciutadans no és per a protegir-los, sinó per a què li entreguin el poder, el control de les coses de tots.

Per això hem de guanyar la confiança de la majoria dels ciutadans amb propostes concretes i amb credibilitat.

Tenim ja una base: el programa de l’ALTERNATIVA del 2005, que hem de millorar i completar.

La nostra estratègia ha de ser simple i comprensible.

Hi ha a Andorra moltes ciutadanes i ciutadans que sense considerar-se socialdemòcrates, comparteixen els nostres valors d’humanisme, i volen i poden compartir el nostre compromís amb el futur del país.

Els problemes d’Andorra tenen solució, n’estic convençut. Hem de guanyar les eleccions per poder aplicar aquesta solució i per tornar a Andorra el que més falta li fa: l’esperança.

Per fer-ho ens hem de recolzar en la nostra feina i en el que podem definir com els tres pilars de l’esperança:

-la voluntat,

-la suma (és a dir el reagrupament),

-i un projecte de canvi tranquil.

Els socialdemòcrates tenim un partit sòlid, tenim un gran suport de la societat. Una societat que ens demana que donem la cara i presentem una alternativa ambiciosa i il·lusionant que mobilitzi el millor dels ciutadans i ciutadanes del nostre país.

Durant tota la meva vida política mai no he tingut cap altre capital que el meu treball, ni cap altre patrimoni que el meu esforç i cap altre poder que el que m’heu confiat persones com vosaltres. Ara ens hi hem de posar tots!

Companys i companyes, sumar per guanyar i guanyar per canviar: aquest és el full de ruta de la nostra esperança.

 

Jaume BARTUMEU CASSANY

Andorra la Vella, 2 d’abril del 2008

Intervenció en format pdf