Esmena a la totalitat i 13 de parcials al projecte de pressupost

Autor:
Font: EL PERIÒDIC D'ANDORRA
Publicat el: 13 de Desembre de 2011

El grup parlamentari del Partit Socialdemòcrata (PS) ha presentat una esmena a la totalitat del projecte de pressupost del 2012, amb la finalitat que es pugui dur a terme un debat de globalitat sobre la política pressupostària que planteja el Govern. Una política que els socialdemòcrates consideren «injusta i equivocada», segons indiquen en un comunicat. A més, el PS va registrar també ahir 13 esmenes parcials que plantegen addicions o modificacions a 27 articles o conceptes del projecte de pressupost per al 2012.

Les principals àrees que toquen aquestes esmenes són: la inconstitucionalitat dels articles 23 i 24 del projecte de llei, que consideren que envaeixen competències del Consell General; la proposta d’eliminar l’augment de la retribució dels membres del Consell d’Administració de la Caixa Andorrana de Seguretat Social, que valoren «contradictori amb la política d’austeritat i contenció que predica el Govern»; reduir l’augment del pressupost del gabinet del cap de Govern (58,35%), que representa 329.735 euros, i destinar-lo a transferències per a RTVA per estalviar acomiadaments, a Federacions i clubs esportius i a instal·lacions esportives.

El PS també insta el Govern a rebaixar l’increment dels serveis generals del ministeri de Finances (109,95%), que suposa 258.234 euros, per incrementar el suport al desplegament tributari (que el projecte del Govern redueix en un 25,93), la dotació a la inspecció i control tributari, que el projecte disminueix un -42,04% i per augmentar la dotació dels equipaments per a processos d’informació (que el Govern redueix en un -68,24%, segons el comunicat dels socialdemòcrates). En aquest punt, el PS posa de manifest que si el govern de DA tingués voluntat política de procedir al correcte desplegament del nou model tributari hi posaria els mitjans materials i humans necessaris, «cosa que el projecte de pressupost no fa», segons destaca en un comunicat el grup socialdemòcrata.

Altres aspectes que volen modificar o afegir els socialdemòcrates van cap a donar una clara prioritat al Pla de reactivació del comerç, que el projecte del Govern havia reduït en un 39,09%; oferir un ferm suport al Servei d’Ocupació, quan el projecte del Govern li redueix l’assignació en un 27,95% i mostrar també una clara confirmació al projecte d’ordenació del sector turístic, quan el projecte del Govern el redueix en un 75,59%. A part d’aquests set àmbits, les esmenes abasten altres projectes de la política del Govern com, per exemple, la política de reinserció i de menors.

pdf3.jpg