Comunicat de premsa relatiu a la presentació d’una pregunta oral al Govern sobre el model de la televisió

Autor:
Font:
Publicat el: 22 de Novembre de 2011

logo-gps-consell.JPG

El grup parlamentari socialdemòcrata pregunta al Govern quin és el model de televisió que defensa

Jaume Bartumeu vol esbrinar si aquest model fa que 101 treballadors no es puguin “suportar” com digué el cap de Govern el dia 29 de setembre davant del Consell General.

El president del Grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu Cassany, ha entrat aquest matí al registre del Consell General una pregunta que el Govern haurà de contestar en la sessió del dia primer de desembre en la que posa en evidència anteriors declaracions del cap de Govern contràries a mantenir la plantilla actual de RTVA, SA.

En la motivació de la seva pregunta Jaume Bartumeu recorda l’anterior interpel·lació sobre la mateixa qüestió que va plantejar en el Consell de preguntes del 30 de setembre.

Es veu així com Antoni Martí va reconèixer en seu parlamentària que havia “… donat instruccions a la direcció de Ràdio i Televisió d’Andorra de reduir… el 25% de les transferències…” que rebria de l’executiu.

I també es constata que Antoni Martí va dir que “… una rebaixa de 25% de la transferència…” es traduiria “… evidentment, en una reducció de la plantilla.”

La motivació de la pregunta presentada ahir permet també constatar com Toni Martí, malgrat haver-s’hi compromès el 30 de setembre en respondre a Jaume Bartumeu, no es va reunir amb els representants dels treballadors per explicar les conseqüències de les seves instruccions sobre els efectius en personal RTVA, SA.

Tant és així que Jaume Bartumeu retreu al Govern que el passat 7 de novembre “… tant els treballadors de RTVA, SA com els consellers generals” es van assabentar “… per la premsa que ATV acomiadaria 18 treballadors fixos amb l’objectiu d’adaptar-se a la rebaixa de la transferència del Govern.”

Per tot plegat el president del Grup parlamentari socialdemòcrata demana al Govern si és “el model de televisió que defensa -i que mai no ha estat explicat- el que fa que 101 treballadors no es puguin “suportar” com ens deia el cap de Govern el dia 29 de setembre davant el Consell General.”

(S’acompanya la pregunta que es formula al Govern, entrada al registre del Consell General amb el núm. 1192)


Andorra la Vella, 22 de novembre del 2011