Bartumeu: «El PS farem un gran resultat a la capital»

Autor:
Font: EL PERIÒDIC D'ANDORRA
Publicat el: 25 d'Octubre de 2011

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, va valorar ahir l’escenari de candidatures que es presenten a les eleccions comunals, i es va mostrar convençut que a Andorra la Vella el Partit Socialdemòcrata obtindrà uns bons resultats. En canvi, pel que fa a les llistes de Demòcrates per Andorra, va dir que només es preocupen «per les cadires i que el ciment que els va cohesionar durant unes setmanes només per fer fora els socialdemòcrates ha durat poc». Bartumeu va fer aquestes declaracions al programa l’Hora L de la Cadena Ser, segons va recollir l’ANA, on també va criticar altres projectes anunciats pel Govern, com és el cas de l’heliport.

Bartumeu va valorar l’escenari polític que presenta Andorra la Vella de cara a les eleccions comunals, i ha assegurat que des del PS «no estem especialment preocupats» pel fet que hi hagin tres candidatures, «a diferència dels altres que s’han passat gairebé un mes intentant pactar perquè sembla que els perjudica anar separats».

En canvi, Bartumeu va assegurarque la candidatura socialdemòcrata representa «la continuïtat al Comú, que nosaltres no hem canviat el color de la jaqueta», i que estan segurs que tenen un arrelament important en la ciutadania de la parròquia. Per tot plegat, va dir que des del PS «anem convençuts que farem un gran resultat».

D’altra banda, el cap de l’oposició també va valorar algunes mesures i projectes anunciats recentment pel Govern, com és el cas del de construcció d’un heliport amb capital privat. Bartumeu va lamentar que es digui que no costarà res però que no es digui que per fer-ho s’haurà de canviar la llei, ja que la legislació actual diu que l’organització, el control i l’estructura de qualsevol infraestructura aèria ha de ser pública i estatal. A més, va posar en dubte que pugui ser una mesura de reactivació econòmica suficient.

Bartumeu també va dir que un casino és un problema per les dificultats que genera arreu a l’hora de transferir els ingressos que produeixen, i que pot enterbolir la relació que hi ha amb Espanya i França. El president del grup parlamentari socialdemòcrata també va acusar el Govern de llançar missatges contradictoris sobre la qüestió de la inversió estrangera. Pel que fa a les retallades dels salaris dels funcionaris, Bartumeu va lamentar que s’hagi fet l’anunci sense tenir-ho a punt, ja que considera que les reunions amb els sindicats són converses més que negociacions.

Finalment, Jaume Bartumeu va a acusar el Govern de voler endarrerir l’entrada en vigor de la imposició directa per afavorir determinats sectors, ja que considera que no volen que les grans empreses comencin a pagar impostos sobre els beneficis. A més, Bartumeu va assegurar que no es necessitaven cinc mesos per preparar els tres projectes de llei de modificació que han presentat, i que si ho han fet és perquè el PS ha posat el Govern en evidència en presentar la proposició de llei sobre l’IVA.

pdf3.jpg