Bartumeu està convençut que el PS obtindrà un “gran resultat” a la capital

Autor: AGÈNCIES / C. AUDÍ
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 25 d'Octubre de 2011

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, es va mostrat convençut ahir que a Andorra la Vella el PS obtindrà un “gran resultat”. Va exposar que “no estem especialment preocupats” pel fet que hi hagi tres candidatures a la parròquia, a diferència de les altres dues formacions, “que s’han passat gairebé un mes intentant pactar perquè sembla que els perjudica anar separats”.

En declaracions a L’Hora L de la Cadena Ser, el cap de l’oposició es va referir a les candidatures de Demòcrates per Andorra que, al seu entendre, només es preocupen per les cadires i que “el ciment que els va cohesionar durant unes setmanes només per fer fora els socialdemòcrates ha durat poc”. En canvi, va afirmar que la llista socialdemòcrata representa la continuïtat al comú, que “nosaltres no hem canviat el color de la jaqueta”, i que estan segurs de l’arrelament important que tenen a la parròquia.

D’altra banda, també va posar en dubte que projecte de l’heliport nacional pugui ser una mesura de reactivació econòmica suficient. Sobre el casino, va comentar que suposa un problema per les dificultats que genera arreu a l’hora de transferir els ingressos que produeixen, i que pot “enterbolir” la relació que hi ha amb Espanya i França. Bartumeu també va acusar el Govern de llançar missatges contradictoris sobre la qüestió de la inversió estrangera i de voler endarrerir l’entrada en vigor de la imposició directa per afavorir determinats sectors, ja que considera que no volen que les grans empreses comencin a pagar impostos sobre els beneficis.

PREGUNTES AL GOVERN

D’altra banda, el grup parlamentari socialdemòcrata ha tramès una bateria de preguntes amb resposta oral a Sindicatura perquè el Govern respongui. Qüestionen per què s’ha signat una carta d’intencions amb la societat espanyola Egeda, sobre el nomenament de Ramón Nicolau com a assessor tècnic amb l’encàrrec de reestructurar el servei de Benestar (volen saber quines són les condicions del contracte i quin salari percep) i pregunten sobre els avantatges aconsegueix Andorra amb la signatura del conveni de trasllat de residus amb Espanya. Els consellers generals del PS, a més, sol·liciten en quin punt es troba el projecte d’aprovació del pla de gestió de la Vall del Madriu i demanen al Govern per què no ha nomenat cap secretari d’Estat de Funció Pública. L’executiu donarà informació referent a les cinc demandes durant la sessió ordinària del pròxim 3 de novembre.

pdf3.jpg