El PS pregunta per l’abast del consell assessor de Salut

Autor: REDACCIÓ
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 20 d'Octubre de 2011

El grup parlamentari socialdemòcrata, a través de la seva consellera Sílvia Bonet, va entrar ahir sis preguntes a Sindicatura per tal d’esbrinar quin és el funcionament del consell assessor de Salut i Benestar, la retribució dels membres i les vies d’informació vers els professionals dels sectors afectats.

Segons es destacava en un comunicat enviat pel Partit Socialdemòcrata, en la motivació de la bateria de preguntes Bonet manifestava la seva preocupació perquè no es prenguin decisions “de forma precipitada”, que podrien arribar a suposar “conflictes, confrontacions i malestar, generant intranquil·litat en els ciutadans i ciutadanes i preocupació entre els professionals”.

La consellera general també assenyala, en l’argumentació presentada, que “és important que les modificacions tant del model com del sistema sanitari es facin pactant amb tots els professionals sanitaris i arribant a acords amb criteris basats en l’evidència científica per no disminuir la qualitat assistencial”. A més, considera que “no s’haurien de donar missatges que facin referència a possibles retallades de sanitat, sinó que s’hauria de destacar que el que es vol és mantenir i argumentar la qualitat del sistema de salut amb els criteris de sostenibilitat”. En aquest sentit, afirma que l’organisme té com a funcions “assessorar sobre millores del sistema, proposar actuacions i elaborar informes i dictàmens sobre iniciatives que es puguin plantejar”.

pdf3.jpg