Comunicat de premsa relatiu a la reunió que mantindrà Jaume Bartumeu amb Antoni Martí

Autor:
Font:
Publicat el: 21 de Setembre de 2011

logo-gps-consell.JPG

Jaume Bartumeu es reunirà amb Antoni Martí el dia 30 de setembre

Aquest matí, el cap de Govern, Antoni Martí, ha parlat per telèfon amb el president del Grup parlamentari socialdemòcrata.

Ambdós han concertat una reunió per a analitzar més concretament la greu situació econòmica i les mesures necessàries per a redreçar-la en positiu.

La trobada se celebrarà, en principi, el divendres 30 de setembre.

Recordem que després que, dilluns al vespre, el cap de Govern fes una intervenció extraordinària a la televisió pública en relació a la situació econòmica i l’endeutament de l’Estat, el president del grup parlamentari socialdemòcrata n’ha fet una primera valoració en una tribuna publicada avui dimecres a les pàgines d’opinió de El Periòdic d’Andorra.

En aquella tribuna, Jaume Bartumeu ha volgut posar de manifest que de moment hi ha ben poca concreció en les propostes tot i que sí que s’ha plantejat “una quantitat asfixiant de restriccions…” I, també que, per entendre-les i -si s’escau- poder plantejar-se de compartir-les es necessita una explicació detallada, que no se’ns ha donat encara.

D’altra banda el president del grup parlamentari socialdemòcrata vol reiterar ara el seu convenciment que l’endeutament i el dèficit pressupostari no es podran reduir sense creixement. Alhora insisteix que sense nous ingressos, les retallades a les palpentes en la despesa corrent agreujaran la crisi.

En conseqüència entenem que el debat entre el Govern i l’oposició parlamentària s’ha de situar a l’entorn de dues gran preguntes formulades així:

¿Com enfocar l’austeritat sense que col·lapsi el creixement?

¿És millor retallar les despeses o apujar els impostos sobre els que els poden pagar?

El dia 11 de maig, en el debat d’investidura d’Antoni Martí, Jaume Bartumeu va manifestar que els socialdemòcrates seríem “… una oposició que no perdrà mai de vista en els propers quatre anys, que la crisi afecta les persones, les famílies, els professionals i els empresaris.”

I també va dir que faríem una oposició útil per a les persones i el país.

És el que estem fent, parlant clar i estenent la mà per sortir de l’actual situació. I ho seguirem fent sense contribuir a generar falses expectatives i sense renúncies al que entenem fonamental en el nostre Estat de dret democràtic i social.

Recordem així també el que va dir Jaume Bartumeu Cassany, en nom del Grup parlamentari socialdemòcrata en la intervenció del dia 11 de maig del 2011 (que fa pocs dies s’ha distribuït a les bústies d’arreu d’Andorra):

“No és el mateix una política de retallada indiscriminada que impulsar una política d’austeritat i reformes. Es tracta de la diferència entre emprar una destral i un bisturí.”

Andorra la Vella, 21 de setembre del 2011