El PS s’oposa que la seu del Consell General aculli organismes del Govern

Autor: MARIÀ MIÑO
Font: BON DIA
Publicat el: 6 de Setembre de 2011

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, va afirmar ahir que no acceptarà que les instal·lacions del Consell General acullin organismes governamentals, en considerar que la decisió vulneraria el principi constitucional de separació de poders. Bartumeu va expressar ahir la seva “preocupació” per aquesta qüestió a la reunió de junta de presidents, en què la Sindicatura també va proposar als grups parlamentaris una reducció del pressupost del Consell General.

Bartumeu va argumentar que, segons els preceptes constitucionals, a la seu del poder legislatiu “només hi ha d’haver instal·lacions vinculades al Consell General”. En aquest sentit, es va mostrar sorprès que s’hi vulguin ubicar “organismes com la Unitat d’Intel·ligència Financera” i va suggerir altres emplaçaments, com ara al costat de l’edifici del ministeri d’Interior.

El president del grup també es va mostrar contrari a les formes, en considerar que “haurien de ser els organismes rectors del Consell General qui decidissin qui s’hi ha d’instal·lar”. A més, va afegir que l’arribada d’institucions com el Raonador del Ciutadà “no s’adiu amb el plantejament inicial d’aquest edifici”, ja que provocaria un elevat moviment de persones. Finalment, Bartumeu va concloure que l’entrada d’aquests organismes “comporta obres importants”.

D’altra banda, el síndic general, Vicenç Mateu, va proposar “la contenció en la despesa dels dos grups parlamentaris”, si bé no va especificar quina hauria de ser la rebaixa de les partides al pressupost del Consell General, segons va explicar el conseller general socialdemòcrata. Bartumeu va avançar que properament es reunirà amb el seu homòleg demòcrata, Ladislau Baró, per abordar aquest assumpte, i va assegurar que el grup parlamentari avalaria una rebaixa en els comptes sempre que no suposés un problema en el funcionament del grup.

Calendari de sessions
Finalment, La junta de presidents va servir per fixar el proper calendari de sessions del Consell General. En aquest sentit, Bartumeu va mantenir que “hem constatat la poca preparació de projectes de llei que es donen des del Govern”, ja que tan sols n’hi consten tres “en preparació”, referents a la concessió de crèdits extraordinaris.

Així, el president socialdemòcrata va posar en dubte que hi hagi prou contingut per als dies que s’han reservat, atès que actualment, segons Bartumeu, només hi ha prevista l’aprovació de l’acord d’intercanvi d’informació fiscal amb la República Federal Alemanya i un crèdit vinculat a l’adequació dels estatuts de la Societat Ramadera d’Andorra.

pdf3.jpg