Bartumeu comparteix la necessitat «d’adaptar la política socialdemòcrata»

Autor:
Font: EL PERIÒDIC D'ANDORRA
Publicat el: 26 d'Agost de 2011

El president del grup parlamentari sociadelmòcrata, Jaume Bartumeu, va assistir ahir a les Trobades de Vilopriu (Baix Emprodà), que organitza la plataforma socialista catalana Nou Cicle, liderada per l’eurodiputat Raimon Obiols.En aquesta ocasió, el debat –que estrenava un nou format amb dos seminaris– es va centrar en els Partits i moviments del Segle XXI i Comunicació política i deliberació democràtica en l’era digital.

Bartumeu va destacar la reflexió sobre la «necessitat d’adaptar l’acció política socialdemòcrata a la nova situació econòmica», que deriva de la crisi. La conclusió subratllada pel líder socialdemòcrata és que cal «una autoritat política per sobre dels mercats financers». En relació a aquest debat, l’andorrà es va mostrar, a través del seu twitter, molt d’acord amb l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, quan va manifestar que calia una «política reguladora» d’aquests, o quan l’exconsellera de Salut de la Generalitat de Catalunya, Marina Geli, quan afirmava que «els mercats financers manen al món sense un govern». En aquest punt, Bartumeu també va destacar les paraules de David McKay, quan parlant de democràcia representativa, va manifestar que calia controlar «el casino de les finances».

D’altra banda, en un comunicat va resumir les reflexions generades entorn les converses de Vilopriu en una proposta de la portaveu socialista d’afers socials al Parlament de Catalunya, Eva Granados: «centralitat de les polítiques que afavoreixin l’ocupació laboral i prioritat d’una política de redistribució de la riquesa mitjançant una fiscalitat justa que faci que paguem tots i els més afavorits per la fortuna no se n’escapin».

Bartumeu va aprofitar l’assistència a les Trobades de Vilopriu per reunir-se amb membres destacats del Partit Socialista de Catalunya: es va entrevistar amb l’expresident de la Generalitat, José Montilla, i amb l’altres responsables socialistes com Fèlix Larrosa, diputat al Congrés dels Diputats, entre d’altres.

pdf3.jpg