Comunicat de premsa relatiu al pla de gestió de la Vall del Madriu-Perafita-Claror

Autor:
Font:
Publicat el: 3 d'Agost de 2011

logo-gps-consell.JPG

El pla de gestió de la Vall del Madriu-Perafita-Claror

El projecte de pla de gestió preparat pel govern socialdemòcrata en resposta al projecte dels comuns respecta la declaració de la UNESCO i la legislació andorrana.

D’ençà que el cap de Govern Antoni Martí ha decidit donar per bo el pla de gestió de la Vall que ell mateix havia promogut com a Cònsol d’Escaldes-Engordany s’han fet diverses referències, tant en declaracions de persones vinculades als quatre comuns concernits com en tribunes d’opinió publicats a la premsa- al redactat alternatiu del Pla de Gestió que va preparar el govern socialdemòcrata després d’haver analitzat el projecte que li havien fet arribar els cònsols d’Escaldes-Engordany, Encamp, Andorra la Vella i Sant Julià de Lòria.

Amb la finalitat que tothom pugui conèixer el text d’aquest redactat alternatiu i es pugui procedir a comparar-lo amb el text dels quatre comuns, el fem públic avui.

Es podrà comprovar així que, malgrat les insistents declaracions que es fa des del govern de DA, en el text que es proposa aprovar el govern d’Antoni Martí hi ha molts punts conflictius.

En conseqüència no es tracta de generar cap mena de polèmica sinó de posar tots els documents a la disposició de la ciutadania.

Aquest és un problema que no “està solucionat” com pretén Antoni Martí.

I no ho està perquè apartar el Govern de la gestió de la Vall va en contra de a Llei 9/2003 del patrimoni cultural d’Andorra.

Les actuacions que es facin en la Vall s’han de regir pel pla de gestió precisament per evitar que hi pogués haver contradicció amb els objectius de protecció i conservació que són de rang estatal.

El Pla de gestió no pot suplir, ni substituir, ni tampoc contradir, la reglamentació general. Això és, en conclusió, el que pretén aclarir el text alternatiu que va preparar l’any passat el govern socialdemòcrata.

(S’adjunta el redactat alternatiu proposat pel govern socialdemòcrata als comuns l’octubre del 2010)

Andorra la Vella, 3 d’agost del 2011