El PS responsabilitza DA del retard en l’aplicació dels horaris comercials

Autor: AGÈNCIES
Font: MÉS ANDORRA
Publicat el: 14 de Juliol de 2011

El grup parlamentari socialdemòcrata va lamentar ahir que el Govern hagi intentat traslladar-los la responsabilitat que “la liberalització dels horaris comercials no s’apliqui a l’inici d’agost”.

En aquest sentit, els socialdemòcrates assenyalen, en un comunicat, que el responsable d’aquest endarreriment és Demòcrates per Andorra en no haver complert els terminis que havia anunciat en la tramitació del projecte de llei i no convocar el ple del Consell General el dia 21 de juliol, i esperar fins la setmana següent, concretament el dia 28 de juliol.

Així mateix, el grup socialdemòcrata reitera la seva disponibilitat per acudir a un ple del Consell General la primera setmana d’agost si fos necessari. En la nota, el PS manifesta que el Govern va presentar el projecte de llei de modificació dels horaris comercials el 23 de juny, una setmana més tard de la data inicialment anunciada per l’executiu. La Sindicatura va admetre a tràmit el projecte el 27 de juny i, com que s’havia entrat amb caràcter d’urgència, es va obrir un període de set dies i mig per presentar-hi esmenes. En aquest sentit, el PS recorda que va presentar les esmenes i recalca que ho van fer sense demanar una pròrroga, precisament perquè no es produís cap endarreriment en la tramitació.

Així mateix, el grup socialdemòcrata posa en relleu que el Consell General es podia reunir el 18 de juliol per analitzar l’esmena a la totalitat, però la comissió permanent va acordar convocar una sessió per al 28 de juliol “únicament perquè així ho ha volgut Demòcrates per Andorra”, ja que els socialdemòcrates només tenen un representant a la comissió. A més, el PS recorda que l’article 63 de la Constitució afirma que “els consellers i els grups parlamentaris tenen dret d’esmena als projectes i a les proposicions de llei”.

Des del grup s’insisteix que el conjunt de les declaracions dels ministres d’Economia i de Turisme “situen ja indefectiblement la promulgació de la llei al mes de setembre, indicant clarament que no volen que es pugui reunir el ple del Consell General la primera setmana d’agost”.

Per tot plegat, el Partit Socialdemòcrata lamenta que “DA ens bandegi del joc parlamentari i pretengui prohibir-nos d’esmenar les seves iniciatives legislatives” i deixen clar que l’endarreriment no és culpa seva sinó que és “el Govern, amb el seu grup parlamentari, que ho han volgut així, en presentar tard el text a tràmit i endarrerint-ne després la tramitació, fixant el ple per al dijous 28 de juliol quan es pot convocar el ple la setmana vinent”.

pdf3.jpg