El PS demana que el dia de la Constitució sigui festiu sense obertura comercial

Autor: R. P.
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 8 de Juliol de 2011

És difícil que els nous horaris comercials presentats pel Govern acabin modificant-se per l’abassegadora majoria de què els Demòcrates per Andorra disposen al Consell General, però el PS ha volgut deixar clara l’oposició al projecte amb una esmena a la totalitat.

La clau de l’oposició al projecte es pot comprovar en les diferències respecte a l’esperit dels nous horaris. Un dels punts per justificar la major flexibilització per part de DA indicava que “esdevé una eina que permet generar activitat i incidir positivament en les rendes dels treballadors i en l’ocupació laboral”. El PS qualifica la frase com a “apreciació subjectiva que no se sustenta en cap estudi” i que “no hi ha cap anàlisi sobre la hipotètica bondat econòmica i social de les mesures proposades”.

Pel que fa a l’opció d’obrir el dia de la Constitució quan sigui una jornada turística, el PS ho veu una degradació de la festivitat. Per als socialdemòcrates “el dia de la Constitució és una diada de festa nacional com a mínim d’idèntic rang –més aviat superior– que el dia de Meritxell”. En l’escrit s’especifica que “no es pot separar el nivell de reconeixement institucional d’un dia i l’altre, en qualsevol cas, no és admissible pretendre degradar el rang del dia de la Constitució”.

Amb aquests arguments els socialdemòcrates fan una esmena parcial (en cas que l’esmena a la totalitat sigui rebutjada) per aconseguir que la Constitució sigui considerada com d’obligat tancament. L’empresa, però, és titànica, a menys que hi hagi un canvi d’orientació per part de la majoria.

pdf3.jpg