Bartumeu recorda que l’acord monetari “no té matís possible”

Autor: Aleix Tugas
Font: Diari d'Andorra
Publicat el: 4 de Juny de 2011

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, està convençut que l’acord monetari amb la UE “no té matís possible”. Així ho va manifestar poc després de reunir-se amb el cap de Govern, Toni Martí. El líder de Demòcrates per Andorra es va voler trobar amb el cap de l’oposició per informar-lo sobre la ratificació del tractat, que va tancar l’administració socialdemòcrata i que permetrà al Principat encunyar euros i, més a llarg termini, accedir al mercat interior.

Tal com avançava el Diari en l’edició d’ahir, l’executiu té la intenció de signar-lo durant el mes de juny.

El líder dels socialdemòcrates es va mostrar escèptic sobre la possible addició d’una memòria o annex, una possibilitat a la qual s’han referit tant el Govern com membres del grup parlamentari de DA. Per Bartumeu, “és evident que l’acord monetari només es pot signar tal com el vam rubricar nosaltres”, ja que la negociació la va tancar l’anterior executiu “i el resultat és el que és”.

Bartumeu va recordar que durant el debat d’investidura “ja vaig demanar al candidat si tenia la intenció de ratificar el text”, que només necessita el vistiplau del Consell General per tenir plena vigència. “Em va semblar entendre que la resposta va ser afirmativa”, va assenyalar el líder del PS. Bartumeu considera que el text “és força clar” i que qualsevol modificació o matís estarà de més. Com a exemple es va referir a la possibilitat d’acollir entitats bancàries estrangeres, ja que, segons ell, ja va quedar clar que el Govern ho hauria d’autoritzar. “Una altra cosa és que algú necessiti que en algun punt això es digui de manera encara més clara”, va declarar. L’executiu va preferir no fer manifestacions sobre la reunió amb el líder del PS.

pdf3.jpg