Jaume Bartumeu i Mariona González assisteixen al Congrés del PS suís, a Basilea

Autor:
Font:
Publicat el: 1 de Març de 2008

Recull de premsa

La presidenta del PS, Mariona GONZÁLEZ i el president del Grup Parlamentari Socialdemòcrata, Jaume BARTUMEU, van assistir el passat 1 de març al Congrés extraordinari del Partit Socialista Suís, que va tenir lloc a Basilea.

En el moment de l’obertura del Congrés, el president sortint dels socialistes suïssos, Hans-Jürg FEHR, va tenir unes paraules d’agraïment per a la delegació socialdemòcrata andorrana, esmentant el nom de la seva presidenta, Mariona GONZÁLEZ.

La delegació andorrana va coincidir, igual que a Ginebra (en una reunió de la Internacional Socialista), al mes de juny del 2007, amb la delegació de Portugal, encapçalada per Paulo PISCO, responsable de les relacions internacionals del PS portuguès. La trobada va servir per començar a preparar una visita que el Partit Socialista Portuguès farà a Andorra abans de l’estiu.

Durant la tarda es va celebrar, en una sala del centre de congressos una reunió bilateral entre el PS andorrà i el PS suís.

Mariona GONZÁLEZ i Jaume BARTUMEU es van entrevistar durant una hora amb Carlo SOMARRUGA, diputat de Ginebra, membre de la comissió de política exterior del Consell Nacional (Parlament) de la Confederació Helvètica, Peter HUG, secretari internacional del Parit Socialista Suís i Walter SUTER, representant del Partit suís al Partit dels socialistes europeus.

La reunió bilateral es va centrar en les relacions d’ambdós països amb la Unió Europea i en la comuna voluntat dels socialistes suïssos i els socialdemòcrates andorrans de lluitar contra la competència fiscal internacional. Ambdues delegacions van coincidir en considerar que cal posar límits a l’evasió fiscal mundial.

En aquesta línia Micheline CALMY-REY, ministra d’afers exteriors de la Confederació Helvètica i una de les dirigents socialistes suïsses més aplaudida, es va adreçar al Congrés de Basilea advertint que “…la pressió sobre la nostra plaça financera augmentarà.” I va afegir que “…hi haurà cada cop més pressió de la Unió Europea sobre Suïssa.”

Micheline CALMY-REY va acabar afirmant que els socialistes han de “… trobar una solució creativa i justa…” en l’àmbit de la lluita internacional contra la evasió fiscal.

En la reunió bilateral es va acordar consolidar una línia de comunicació periòdica entre el Partit Socialista Suís i el Partit Socialdemòcrata d’Andorra amb la finalitat d’intercanviar experiències i analitzar les propostes d’embrancament d’ambdós països amb la Unió Europea.

pdf3.jpg