Bartumeu: “Hem constatat que el Govern ha perdut dos anys”

Autor:
Font:
Publicat el: 29 de Febrer de 2008

el Periodic 

Jaume Ventura

Navarro també es va reunir durant la seva visita amb el copríncep Joan-Enric Vives i amb els presidents dels grups parlamentaris. Per part socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, Francesc Rodríguez i Ricard de Haro van exposar l’anàlisi que fan del moment polític actual i van “constatar que el Govern liberal ha perdut dos anys” en el marc de les darreres iniciatives europees adreçades a perseguir els paradisos fiscals.

També van parlar de la proposició de Llei d’adequació de la CASS i del projecte d’inversions estrangeres, del qual Bartumeu va destacar que “no pot afavorir ni la positiva aportació de noves inversions a l’economia productiva ni la credibilitat internacional d’Andorra”.

La delegació del grup, d’altra banda, també va plantejar la necessitat de trobar una solució al problema de desplaçament fora d’Andorra dels eritreus i van exposar la seva postura contrària a les proves mèdiques aplicades pel Govern als immigrants a Andorra.

Finalment, Bartumeu va exposar la seva frontal i total oposició al Projecte de llei sindical presentat pel Govern de Pintat i va recordar la propera presentació d’una esmena a la totalitat amb text alternatiu adreçada “a situar en la legislació andorrana els estàndards europeus i de la Organització del Treball (OIT)”.

Per la seva banda, la liberal Conxita Marsol va destacar les impressions positives que tenia després de la trobada: “Hem parlat de les reformes econòmiques i sociolaborals. Pel que fa al projecte d’inversions estrangeres, ens ha destacat que és un projecte molt important perquè és un requisit per poder arribar a sortir de la llista de paradisos fiscals, que és el que venim defensant nosaltres. A més, això és progrés per al país, segur, i ell també n’estava completament convençut”.

A més, Marsol també va destacar que “estan convençuts que el cas del Principat no és el mateix que el de Liechtenstein, però que cada pas que fem serà positiu per a tothom”. Finalment, va recordar que “per rubricar l’acord amb Moratinos hem d’acabar de tancar aquests processos de reformes”.

Finalment, el president del Grup de CDA+S21, Enric Tarrado, va destacar que van fer una “bona i completa anàlisi de l’actualitat del país, amb els projectes que ja s’han aprovat i els que encara no”.

pdf3.jpg