Bartumeu reactivarà els projectes de llei dels col·legis professionals

Autor:
Font: EL PERIÒDIC D'ANDORRA
Publicat el: 22 de Març de 2011

Jaume Bartumeu es va reunir ahir amb els membres del Consell de Col·legis Professionals i es va comprometre a tornar a entrar els quatre projectes de llei que van quedar aturats amb la dissolució del Consell General, «tan bon punt comenci la legislatura».

Els projectes de llei de creació dels col·legis professionals d’odontòlegs, logopedes, farmacèutics i economistes van quedar caducats en dissoldre’s el Consell General. És per aquest motiu pel qual els caps visibles de dits entitats li van fer saber al candidat a la reelecció com a cap de Govern pel Partit Socialdemòcrata la seva preocupació per si haurien de tornar a iniciar tots els tràmits de regularització.

Bartumeu va respondre a aquesta demanda amb el compromís ferm de tornar a portar els projectes de llei al Consell General com un dels punts més prioritaris si és escollit de nou com a cap de l’Executiu i va fer èmfasi en que no es tracta de qüestions problemàtiques, sinó més aviat el contrari: «Respectant el dret dels consellers a fer esmenes, crec que serà una tramitació ràpida» va assenyalar.

TRES COL·LEGIS MÉS AFECTATS / Bartumeu Va recordat que hi ha diversos col·legis professionals que ja existien però que han hagut de fer els tràmits pertinents per a la seva creació, que requereix de la regulació per llei. A més dels quatre que el Govern ja va presentar en aquesta legislatura i que han hagut de quedar aturats, n’hi ha tres més, el de psicòlegs, fisioterapeutes i geòlegs, que ja tenen els estatuts aprovats però no s’han arribat a fer els projectes de llei corresponents.

D’altra banda, el candidat socialdemòcrata va indicar que els únics col·legis existents que encara no han presentat cap documentació per a la seva regulació són el d’advocats i el de pedagogs i psicopedagogs.

pdf3.jpg