Èxit d’assistència a l’acte de presentació de les propostes per al futur d’Andorra a La Seu d’Urgell

Autor:
Font:
Publicat el: 15 de Març de 2011

Jaume Bartumeu Òscar Ordeig

Un centenar de persones ha omplert la sala de la Immaculada de la capital alturgellenca en un acte que ha comptat amb el suport del PSC – Progrés de La Seu d’Urgell -que ha estat presentat per Òscar Ordeig-, durant el qual Jaume Bartumeu ha exposat les propostes socialdemòcrates.

Jaume Bartumeu ha explicat que hi ha molts andorrans vinculats a La Seu, molts dels quals viuen a la capital de l’Alt Urgell. Per això, ha afegit, és molt important exposar les propostes per al futur d’Andorra en aquest territori. En aquest sentit, ha declarat que ja és gairebé una tradició socialdemòcrata fer un acte a La Seu d’Urgell quan falten pocs dies perquè s’iniciï la campanya electoral.

En declaracions als mitjans de comunicació, Jaume Bartumeu ha posat de relleu la voluntat de continuar treballant amb el govern espanyol per avançar en la situació dels fronterers. Bona part del tema s’haurà de resoldre a través d’un conveni hispano-andorrà de seguretat social, tot i que Andorra haurà d’avançar primer en les negociacions per l’acord d’associació amb la UE.

En relació a l’acostament d’Andorra a Europa, Jaume Bartumeu ha dit que “necessitem anar de la mà del conjunt del Pirineu cap a Europa. Els nostres veïns són essencials. Ens convé, però, continuar el procés d’acostament a la Unió Europea per arribar a la signatura d’un acord d’associació.”

Jaume Bartumeu ha explicat que els resultat electorals del 3 d’abril són importants perquè Andorra tingui els propers quatre anys un Govern realment fort, no hipotecat per interessos ocults, que aconsegueixi una majoria parlamentària sòlida per fer realitat el canvi de model econòmic que permeti consolidar Andorra com un país modern, amb una economia competitiva. Per això, ha manifestat, “no podem deixar el nostre país en mans d’un conglomerat caòtic d’interessos particulars, de grups de pressió i d’accions parroquialistes contradictòries”.

El canvi de model econòmic també suposa incentivar l’activitat econòmica mitjançant actuacions inversores en prioritats d’interès general.

Per això la proposta socialdemòcrata és continuar modernitzant el país, impulsant una societat més justa i solidària, i fent de la política social una inversió per millorar la qualitat de vida de tothom.

La sala plena