El GUPI davant les properes eleccions

Autor: josep maria naudi
Font: diari d'andorra
Publicat el: 24 de Febrer de 2011

Com és tradició secular en el nostre país aquests han estat dies de corredisses, de dinars, de sopars, de reunions, de mitges reunions, de pactes i de pactets. Avui s’ajunten els que ahir no es parlaven i que segons com vagi demà passat tornaran a no parlar-se.

Aquest país sempre ha estat mancat de continuïtat en els projectes, només compta la immediatesa.

Han estat dies per als amants de les estratègies, que n’hi ha uns quants! dies també per no creure’s molt el que es publica als diaris. Sense anar més lluny, el Partit Socialdemòcrata hauria fet pactes a Ordino avalats pel GUPI amb adversaris polítics notoris!

Avui, però, les llistes electorals ja estan tancades i el panorama esdevindrà clar. Serà hora d’elaborar els programes. No deixa de ser curiós que primer es busquin els noms i després es facin els programes, però què hi farem, en aquest país malauradament la majoria dels polítics sempre ho han fet d’aquesta manera.

Una vegada més el GUPI hem decidit participar en les eleccions, en aquest cas nacionals, i ho farem dins d’Ara Futur. Continuem pensant que la idea que va donar naixement a L’Alternativa ja fa més de sis anys continua sent vàlida. Pensem que de cara a la pròxima cita amb les urnes hem de ser lògics i coherents amb la nostra trajectòria i que aquest és el lloc que ens pertoca en el moment actual.

Sens dubte, el Govern socialdemòcrata, el qual hem sostingut des del Consell General aquests dos últims anys, hauria pogut fer les coses de millor manera o de manera diferent. Però creiem que no és just jutjar en el dia d’avui dos anys d’una acció de govern que ha estat ofegada i frustrada pels grups de l’oposició, tampoc jutgem les estratègies d’aquests grups, que al cap i a la fi entren dins la lògica admissible del joc democràtic.

Com vàrem dir en anteriors cites electorals, el GUPI hem tingut, tenim i probablement tindrem discrepàncies amb el Partit Socialdemòcrata, és ben evident que si no fos així formaríem part d’aquest partit. Però també el que vàrem dir aleshores continua sent vàlid en el dia d’avui; Som més propers als valors que sobre el paper defensa el Partit Socialdemòcrata que no pas als que defensen les altres opcions de la Política Nacional Andorrana actual. Entre altres coses perquè la gran majoria de les persones presents en les llistes de les altres opcions polítiques amb capacitat de governar, o ja han tingut l’oportunitat de fer-ho, o han donat suport de manera notòria als que han governat i tots sabem la situació en la qual es va deixar el país.

El GUPI, des de fa pràcticament vint anys, sempre ha estat un grup parroquial amb inquietuds en l’àmbit nacional. I aquestes inquietuds ens fan tornar a participar en una cita electoral, per poder fer sentir la nostra veu, poder expressar les nostres idees i poder fer part de les nostres inquietuds. No ens mou res més, ni afany de protagonisme, ni llocs donant accés a càrrecs, ni cadires a posteriori.

pdf3.jpg