Els transportistes reclamen colorar també al Pas

Autor: E. A.
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 19 de Febrer de 2011

Els transportistes de carburants reclamen una solució per poder colorar el gasoil destinat a calefacció també al Pas de la Casa. Així va quedar palès a l’assemblea de l’Associació de Transportistes de Mercaderies i Carburants, que va tenir lloc ahir a la nit a Santa Coloma.

A més, algunes de les inquietuds del sector fan referència a la circulació per països de la UE. En aquest sentit, el cap de Govern, Jaume Bartumeu, que va comparèixer al final de l’assemblea, va recordar que hi ha oberta una negociació global amb la UE, que entre altres ha de resoldre aquesta qüestió.

Pel que fa a la coloració del gasoil els transportistes lamenten que aquesta operació no es pugui fer en la frontera franco-andorrana, cosa que, segons expliquen, els obliga a anar expressament a Sant Julià de Lòria. El ministre d’Economia i Finances, Pere López, que també va assistir a l’assemblea, va apuntar que no és viable tenir una empresa que colori al Pas perquè per allà hi entren molts menys camions –no arriba a un de cada 20 dels que entren per Sant Julià. Des de l’associació, en canvi, afirmen que aquestes xifres no són vàlides perquè els camions han deixat d’entrar pel nord precisament perquè no poden colorar.

Segons va informar López, el Govern està negociant amb l’empresa concessionària del Túnel d’Envalira per habilitar un espai on es pugui colorar el gasoil.

Finalment, algun transportista es va queixar del fet que els camions de Correos passin per la duana espanyola sense aturar-se. «Aprofitant que estem en campanya podria dir que sí, que farem una gestió amb Espanya, però la realitat és que no és viable», va dir Bartumeu.

pdf3.jpg