El CACI rep en dos mesos 67 denúncies d’accions sospitoses

Autor:
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 31 de Desembre de 2010

Durant poc més de dos mesos de funcionament, el Centre d’Atenció contra l’Intrusisme (CACI) ha detectat 67 casos d’intrusisme dels que la majoria fan referència a empreses estrangeres que realitzen activitats empresarials sense l’autorització pertinent, segons van informar des del Govern.

A través del telèfon gratuït per presentar queixes i de l’adreça de correu electrònic, han arribat la majoria de queixes que han dut el servei del CACI a investigar diverses actuacions. Els casos més comuns d’intrusisme són empreses estrangeres que realitzen activitats com petites obres de reforma, muntatge o transport intern, entre d’altres, i particulars o empreses del país que fan competència deslleial en l’àmbit dels serveis.

El CACI va entrar en funcionament el 15 d’octubre passat i des d’aleshores ha actuat a partir de les sospites rebudes per telèfon o per correu electrònic. A partir del moment en què es vol investigar una conducta intrusiva s’inicia una acció coordinada amb el servei de Duana Andorrana, el Servei de Policia i altres inspectors del Govern.

Les comunicacions rebudes han dut a realitzar 32 actuacions sobre empreses estrangeres que realitzen activitats empresarials a Andorra sense tenir l’autorització pertinent, mentre que unes altres 22 fan referència a competència deslleial per part de particulars o empreses del país. D’altra banda, el CACI ha rebut sis denúncies per intrusisme en l’àmbit de la prestació de serveis tecnicosanitaris, cinc referents a l’àmbit immobiliari i dues a la compravenda de vehicles d’ocasió.

Reformes de la competència deslleial / Les 32 actuacions que s’han realitzat sobre empreses estrangeres que realitzen activitats empresarials al país sense gaudir d’autorització s’han donat en petites obres de reforma, el muntatge i transport intern, l’estètica, la prestació de serveis informàtics així com la comercialització dels seus consumibles, el lloguer d’allotjaments, serveis audiovisuals, jardineria i comercialització de llenya, o lloguer de material esportiu, entre d’altres.

Des del CACI van informar que la majoria de les comunicacions es reben a través del número de telèfon gratuït i que solen ser denúncies que agrupen diverses conductes intrusives o que es fan de manera genèrica. Per augmentar el número de queixes rebudes, des del CACI es fa una feina de difusió a través de tríptics, cartes a associacions empresarials i presentacions en fires que han d’ajudar a donar a conèixer el servei perquè sigui més efectiu.

pdf3.jpg