Atenció contra l’Intrusisme rep 67 denúncies d’actuacions dubtoses en uns dos mesos

Autor: REDACCIÓ
Font: més andorra
Publicat el: 31 de Desembre de 2010

Durant poc més de dos mesos de funcionament, el Centre d’Atenció contra l’Intrusisme (CACI) ha detectat 67 casos d’intrusisme, dels quals la majoria fan referència a empreses estrangeres que realitzen activitats empresarials sense l’autorització pertinent, segons va informar el Govern mitjançant un comunicat.

A través del telèfon gratuït per presentar queixes i de l’adreça de correu electrònic, han arribat la majoria de queixes que han dut el servei del CACI a investigar diverses actuacions. Els casos més comuns d’intrusisme són empreses estrangeres que realitzen activitats com petites obres de reforma, muntatge o transport intern, entre d’altres, i particulars o empreses del país que fan competència deslleial en l’àmbit dels serveis.

El CACI va entrar en funcionament el 15 d’octubre i des d’aleshores ha actuat a partir de les sospites rebudes per telèfon o per correu electrònic. A partir del moment en què es vol investigar una conducta intrusiva s’inicia una acció coordinada amb el servei de Duana Andorrana, el Servei de Policia i altres inspectors del Govern.

Les comunicacions rebudes han dut a realitzar 32 actuacions sobre empreses estrangeres que realitzen activitats empresarials a Andorra sense tenir l’autorització pertinent, mentre que unes altres 22 fan referència a competència deslleial per part de particulars o empreses del país. D’altra banda, el CACI ha rebut sis denúncies per intrusisme en l’àmbit de la prestació de serveis tecnicosanitaris, cinc referents a l’àmbit immobiliari i dues a la compravenda de vehicles d’ocasió.

Les 32 actuacions que s’han realitzat sobre empreses estrangeres que realitzen activitats empresarials al país sense gaudir d’autorització s’han donat en petites obres de reforma, el muntatge i transport intern, l’estètica, la prestació de serveis informàtics, així com la comercialització dels seus consumibles, el lloguer d’allotjaments, serveis audiovisuals, jardineria i comercialització de llenya, o lloguer de material esportiu, entre d’altres.

Des del CACI van informar que la majoria de les comunicacions es reben a través del número de telèfon gratuït i que solen ser denúncies que agrupen diverses conductes intrusives o que es fan de manera genèrica. Per augmentar el nombre de queixes rebudes, des del CACI es fa una feina de difusió a través de tríptics, cartes a associacions empresarials i presentacions en fires que han d’ajudar a donar a conèixer el servei perquè sigui més efectiu.

pdf3.jpg