Bartumeu “comprèn” la reacció dels bombers i demana més diàleg

Autor:
Font:
Publicat el: 3 de Gener de 2008

diaridandorra

Aleix Tugas

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, es va pronunciar ahir al vespre sobre el recent conflicte que manté el cos de bombers amb el titular de la cartera d’interior, Antoni Riberaygua.

Bartumeu troba que “la reacció dels bombers es pot considerar comprensible” i va demanar que “les situacions com aquesta s’han de resoldre amb diàleg”, a més de “reconèixer que no s’ha començat amb gaire bon peu”. Tot i això, no es va voler pronunciar sobre la mesura concreta dels torns de dotze hores. El líder de l’oposició entén la preocupació del ministre Riberaygua i va afegir-hi que “la mesura l’ha proposat un equip de professionals francesos, però no és un tema que es pugui tractar a la lleugera”.

Les declaracions les va fer en la visita a les dependències del cos de salvament a Santa Coloma, a la qual també va assistir la nova cònsol major d’Andorra la Vella, Rosa Ferrer. El president del grup socialdemòcrata va voler remarcar que la visita era “tradicional”, que l’efectuava des que exercia de ministre i que, per tant, no desitjava fer discursos que tinguessin a veure amb la política sinó felicitar l’any nou als efectius del cos.

En el moment del brindis Bartumeu va fer entrega als presents d’un dossier en què s’incloïen les intervencions parlamentàries del PS relatives a la pèrdua de competències per part dels bombers en les ambulàncies del servei d’urgències mèdiques. Segons va dir, era la resposta a la petició que li havia fet un integrant del cos durant l’última visita de Bartumeu, que va tenir lloc durant la campanya de les eleccions comunals. El bomber li havia retret aleshores que el PS no intervenia a favor del col·lectiu en l’afer de les ambulàncies. El dossier contenia, entre d’altres temes, les preguntes de control que el PS ha plantejat sobre aquesta qüestió.

L’anècdota de la visita va tenir lloc poc abans de brindar. Alguns dels bombers que es trobaven a la sala van haver d’abandonar l’acte immediatament  quan van saltar les alarmes per l’incendi que s’acabava de declarar a l’hotel Delfos.

pdf3.jpg