Bartumeu, amb els bombers amb la reforma del cos de rerefons

Autor:
Font:
Publicat el: 3 de Gener de 2008

el Periodic 

J.V.

El president del Grup Parlamentari Socialdemòcrata, Jaume Bartumeu; la cònsol major de la capital, Rosa Ferrer, i el conseller general Jordi Font es van reunir ahir, tal com és habitual en aquestes dates, amb els treballadors del Servei d’Incendis i Salvament a la caserna de Santa Coloma, per desitjar-los una bona entrada d’any.

Cal lamentar que els periodistes que intentaven cobrir l’acte van tornar a veure com, en un primer moment, no se’ls deixava accedir al recinte. Una decisió que a l’últim moment es va canviar.

Durant la trobada també es va parlar sobre les reformes del cos que el ministre Riberaygua vol tirar endavant. Relacionat amb això, cal recordar que divendres a la nit l’Associació de Bombers (ABA) va convocar una assemblea general per avaluar la situació creada després que es conegués la intenció del ministre de reduir els torns a 12 hores i, per tant, canviar el calendari laboral. Durant la trobada de l’ABA, els Bombers no solament es van negar als torns de 12 hores, sinó que també van replicar que no treballen 72 dies l’any sinó més de 200. A més, el vicepresident de l’ABA, Joan Torra, va dir fa dies que és cert que els Bombers treballen 72 dies, però ho va contraposar amb què ho fan en una jornada laboral de 24 hores.

pdf3.jpg