Bartumeu participa a la Cimera iberoamericana, que té lloc a l’Argentina

Autor: redacció
Font: bon dia
Publicat el: 3 de Desembre de 2010

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, participa en la 20a Cimera iberoamericana de caps d’Estat i de Govern, que té lloc avui i demà a la ciutat argentina de Mar del Plata, segons ha informat l’executiu, que va precisar que els mandataris debatran sobre l’educació a favor de la inclusió social. Abans de la trobada, Xavier Espot participarà, avui, a la reunió dels ministres d’Afers Exteriors dels països membres.

L’acte inaugural de la cimera tindrà lloc a les set del vespre amb la rebuda dels caps d’Estats i de Govern per part de la presidenta argentina, Cristina Fernández de Kirchner, al centre provincial de les arts de Mar del Plata, on després dels discursos de benvinguda es visitarà la mostra fotogràfica 200×200 Rostres iberoamericans, del fotògraf argentí Daniel Mordzinski, i posteriorment hi haurà un concert a càrrec de l’orquestra juvenil iberoamericana. La primera jornada es clourà amb el sopar oficial ofert per Fernández de Kirchner.

Abans, però, dels actes inaugurals de la tarda, Espot participarà en la reunió de cancelleries, presidida pel ministre d’Afers Exteriors, Comerç Internacional i Culte de l’Argentina, Hector Timerman, en què s’adoptarà l’informe de les activitats de la Secretaria General iberoamericana fetes enguany, així com el programa de treball i el pressupost per al 2011.

Demà al matí se celebraran les dues sessions plenàries de la cimera. En la primera, el secretari general, Enrique Iglesias, hi presentarà el seu informe anual, i posteriorment es llegirà els informes de la reunió dels ministres d’Afers Exteriors preparatòria de la cimera.

En la segona sessió intervindran els 22 caps d’Estat i de Govern, entre ells Bartumeu.

pdf3.jpg