Bartumeu signa una proposta de l’àmbit judicial al Consell d’Europa

Autor:
Font:
Publicat el: 4 de Desembre de 2007

diaridandorra

Redacció

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, ha signat la proposta del Consell d’Europa sobre la utilitazaicó abusiva del sistema judicial repressiu, motivada per raons polítiques.

El document assenyala que en alguns àmbits s’ha constatat que el poder judicial no té la suficient independència en alguns estats membres del Consell d’Europa, segons va informar el grup parlamentari socialdemòcrata a través d’un comunicat. En concret, la manca d’independència afecta al sector universitari i els mitjans de comunicació, segons especifica el document. En aquests casos, la justícia està subjecta a una ingerència motivada per consideracions polítiques.

La proposta s’orienta a fer que l’Assemblea parlamentària “examini les eventuals utilitzacions abusives del sistema judicial repressiu dels estats membres”, així com les incidències sobre el funcionament dels instruments jurídics pertinents al Consell d’Europa.

La finalitat de la proposició pretén “formular les recomanacions que s’adrecin a millorar tant els instruments jurídics internacionals com les disposicions i les pràctiques nacionals”. El president del grup socialdemòcrata ha signat el document juntament amb altres 37 parlamentaris.

pdf.jpg