Declaració de la CTP per fixar els objectius fins al 2020

Autor: redacció
Font: bon dia
Publicat el: 29 d'Octubre de 2010

El ministre d’Afers Exteriors i Relacions Institucionals, Xavier Espot, i la cònsol menor d’Escaldes-Engordany, Montserrat Capdevila, han assistit aquest dijous al plenari de la Comunitat del Treball dels Pirineus que ha tingut lloc a Bagnères-de-Luchon (Midia-Pirineus), en què s’ha adoptat una declaració conjunta en referència a l’aportació de la CTP al futur de la política europea de cohesió (2014-2020), text que es farà arribar a la Comissió Europea.

En la declaració, la CTP proposa, entre altres objectius, reforçar la política de cohesió i els mitjans pressupostaris, i implantar aquesta política al més a prop possible dels territoris per augmentar-ne l’impacte i simplificar la gestió administrativa. També s’aposta per una dimensió territorial més gran dels preceptes recollits en el Tractat de Lisboa, tant a escala local com regional. La CTP també considera també fonamental que la nova política de cohesió contribueixi en l’èxit dels objectius implantats per l’estratègia UE 2020.

Ja en el marc de la taula rodona celebrada a la tarda amb participació dels diferents representants de les regions que integren la CTP, Espot ha mostrat el seu convenciment que l’Any dels Pirineus, que se celebrarà el 2011, donarà una projecció rellevant al massís pirinenc, més enllà de les seves fronteres. Precisament, la CTP ha presentat la pàgina web www.pyrineo.eu, posada en marxa amb motiu de l’Any dels Pirineus el 2011.

Espot també s’ha referit a l’evolució jurídica de l’associació de la CTP per esdevenir Consorci de la CTP amb personalitat jurídica, cosa que li permetria, entre altres objectius, esdevenir per a Europa un organisme de cooperació transfronterera en l’àmbit pirinenc.

El ministre ha destacat també alguns dels projectes posats en marxa durant el primer any de presidència de la Regió Migdia-Pirineus. Espot s’ha referit així a l’Observatori del Canvi Climàtic dels Pirineus, una entitat que ha de permetre als diferents territoris de la CTP treballar conjuntament en la recerca d’indicadors i de sectors afectats per aquest fenomen.

pdf3.jpg