Jaume Bartumeu diu que la situació deixa una imatge exterior deplorable del sistema financer andorrà

Autor:
Font:
Publicat el: 27 de Novembre de 2007

bondia_miniatura.jpg  

Albert Roig 

La paraula sorpresa va ser la utilitzada en primera instància ahir pels presidents dels grups parlamentaris. Però més contundent va ser el socialdemòcrata Jaume Bartumeu quan va afegir que la situació “deixa una imatge exterior del sistema financer andorrà deplorable”.

En aquest sentit, Bartumeu va reclamar de l’INAF que hi sigui “present com a autoritat financera”. Va argumentar que “no he sentit dir res en aquestes quaranta-vuit hores darreres” i va posar en dubte que es pronunciés en les properes quaranta-vuit.

En aquesta mateixa línia, el líder del PS va dir que “la voluntat del senyor Pintat i el senyor Mirapeix és tenir un INAF totalment despullat de competències i fidel a la causa liberal i, per tant, incapaç d’exercir fins allà on li correspon”. A tot plegat, hi va afegir que observava el procés amb “preocupació”, una preocupació que ja va explicar en el moment de la fusió i que “ara augmenta pel seu desenllaç”, a causa, segons Bartumeu, de la “precipitació i l’absència d’una anàlisi acurada de les conseqüències que portava la fusió de dues històries empresarials i de dos estils de fer banca”. “Això no reforça el sector financer andorrà”, va concloure.

Per la seva banda, la liberal Conxita Marsol va declarar que “es tracta d’una decisió entre empreses” i no creu que n’hagi sortit perjudicada la imatge exterior del sistema financer. El centrista Enric Tarrado va recordar que en el seu dia ja havia dit que en el procés de fusió “perdíem un banc i que això no era bo per a la competitivitat”. Ara, va argumentar, “tornem a com estàvem i en guanyem de nou un” i es va mostrar preocupat per la imatge exterior que s’hagi pogut donar.

pdf.jpg