La Taula de la Funció Pública proposa una retribució basada en els mèrits i la formació

Autor: ANA
Font: Més Andorra
Publicat el: 29 de Setembre de 2010

A la cinquena reunió de la Taula de la Funció Pú-blica, es va presentar la proposta d’integrar el sistema retributiu de l’Administració pública enuna propera reforma quees basi en la carrera pro-fessional. Durant la sessió es van analitzar els elements que configuren el sistema retributiu prevista la llei actual, es van estudiar un per un els com-plements i el sistema de gestió de compliment i es van detectar algunesmancances al sistema actual.

És per això que es vaproposar que la reformatingui en compte uns ele-ments objectius com els mèrits, la capacitació, la formació i les avaluacions, per poder promoure que cada un tingui la responsabilitat de poder-se dissenyar la seva carrera professional.

Actualment es tenen en compte el complement d’antiguitat, de responsabilitat addicional i de millora per configurar el salari i per-metre créixer en el lloc de treball. El president de la Taula de la Funció Pública, Bruno Bartolomé, va explicar que «el creixement personal i professional dels funcionaris és positiu» i s’ha d’incentivar. El secretari general de la Unió Sindical d’Andorra, Gabriel Ubach, assistent a la Taula de la Funció Pública, va explicar que, de moment, s’ha fet una pluja d’idees, però les mesures concretes que s’hauran d’avaluar per a la possible modificació del sistema retributiu es determinaran en les properes reunions.

pdf3.jpg