Constante, cessat com a director general del SAAS

Autor: C.G.
Font: El Periòdic d'Andorra
Publicat el: 23 de Setembre de 2010

Carles Constante ha estat cessat com a director general del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS). La decisió va ser presa per la nova ministra de Salut, Sílvia Bonet, en una reunió de l’organisme del passat dimarts, i ahir va ser aprovada en la reunió del Consell de Ministres.

El portaveu del Govern, Bruno Bartolomé, va explicar que Constante no encaixava «al nou projecte que lidera la ministra». Bartolomé va parlar de l’inici d’una nova etapa del SAAS, en la qual Bonet no compta amb l’actual director.

El seu relleu serà el doctor català Lluís Mir Devant, que agafarà el càrrec tant bon punt finalitzin els tràmits administratius per canviar la presidència, segons va explicar Bartolomé. Constante quedarà absolutament desvinculat del ministeri de Salut.

Bartolomé va destacar l’extens currículum de Mir, doctor amb una àmplia experiència professional en l’àmbit de la gestió hospitalària. Entre el 2004 i el 2006 va ser director del Gabinet Tècnic del Director-Gerent de l’Institut Català de la Salut, al 2007 va ocupar el càrrec de secretari tècnic de Presidència del grup QSA, a Barcelona, i entre el 2008 i aquest any ha estat Director General de l’Hospital barceloní del Sagrat Cor.

Anteriorment, Mir va ser director mèdic de l’Hospital de l’Esperança, posteriorment a l’Hospital del Mar, entre 1984 i 1989, director de la Policlínica de la Vila Oímpica de Barcelona l’any 1992, i director mèdic de l’Hospital de Traumatologia i Rehabilitació dels Hospitals Vall d’Hebron entre 1995 i 1999.

pdf3.jpg