L’Estat es queda uns 580.000 euros comissats del blanqueig

Autor: C. Audí
Font: Diari Andorra
Publicat el: 23 de Setembre de 2010

Dues unitats immobiliàries, una de les quals a Arinsal, una plaça d’aparcament a Sant Julià de Lòria i imports en metàl·lic per 394.000 euros i 231.000 dòlars (les quantitats ascendeixen a més de 580.000 euros). Tot plegat passarà a ser propietat de l’Estat andorrà. Així ho ha decidit el Tribunal de Corts, en compliment de 3 autes de causes relacionades amb el blanqueig de capitals. Tant els pisos com els diners han estat comissats en favor del Govern.

La sentència la va fer pública ahir el portaveu de l’executiu, Bruno Bartolomé, en la roda de premsa posterior al consell de ministres. I la va donar a conèixer, tal com va ressaltar, perquè es tracta de la primera vegada que els tribunals fallen amb una decisió com aquesta, aplicant els articles 38 i 39 de la Llei de cooperació internacional i de lluita contra el blanqueig de diners o valors producte de la delinqüència internacional. “És la primera vegada que la justícia pren una decisió a aquest nivell”, va posar en relleu Bartolomé, que no va voler detallar les causes de blanqueig en què s’emmarquen els processos. Els diners i els immobles ja s’han dipositat a l’Institut Nacional Andorrà de Finances (l’INAF) i ara l’executiu haurà de decidir què en fa.

Classificacions hoteleres
D’altra banda, ahir es va acordar començar amb el procés per a les inspeccions de categories i segells especials dels allotjaments turístics del país per als anys 2011 i 2012. És per això que es duran a terme inspeccions als establiments turístics (avui n’hi ha registrats 297, segons van detallar des del Govern). La feina de revisió i catalogació, que també permetrà incloure els nous establiments, afectarà hotels, càmpings, apartaments turístics, hostals, pensions, refugis i albergs.

48.000 EUROS PER A RADIO ANDORRA

El Govern farà una inversió d’urgència a l’edifici de Radio Andor­ra després d’aprovar ahir un avançament de fons de 48.000 euros. La partida es destinarà a tasques d’impermeabilització de l’edifici emblemàtic –que es troba en un important estat de deteriorament– i de protecció del material. “Es tracta dels treballs més urgents per evitar danys amb l’arribada de la pluja i la neu. Aquests diners no són suficients [per solucionar els problemes de l’immoble] i el Govern comparteix amb el comú la sensibilitat per conservar l’edifici. A mitjà termini es tornarà a presentar un projecte de crèdit per a Radio Andorra”, van manifestar ahir des de l’administració central.

pdf3.jpg