ATV podrà fer coproduccions amb la xarxa local catalana

Autor: REDACCIÓ / AGÈNCIES
Font: diari d'andorra
Publicat el: 18 de Setembre de 2010

El president de la Diputació de Barcelona i de la xarxa audiovisual local de Catalunya, Antoni Fogué, va visitar ahir l’edifici administratiu del Govern on va ser rebut pel cap de Govern, Jaume Bartumeu, i pel ministre de Finances, Pere López.

El motiu de la trobada va ser la signatura d’un conveni entre la xarxa de canals catalans i Andorra Televisió, amb l’objectiu que la parapública s’integri a l’entitat i d’aquesta manera pugui distribuir contingut audiovisual més enllà de les fronteres. Un dels aspectes més rellevants de l’acord és que ATV podrà fer coproduccions juntament amb els nous socis, i “oferir al públic més continguts sense perdre qualitat i abaratir costos”, tal com va expressar Fogué.

També va assistir a l’acte de la signatura el director de Ràdio i Televisió d’Andorra (RTVASA), Jordi Marticella, que va explicar que al mateix temps la cadena pública podrà disposar dels continguts de la xarxa a canvi d’una quota mensual que no sobrepassa 500 euros, i que per tant, és inferior a la despesa que suposaria crear i realitzar els programes.

Marticella va mostrar-se satisfet, ja que el conveni signat “rendibilitza al màxim els recursos existents dins uns paràmetres d’interès públic, màxima qualitat i costos assumibles”, cosa que segons ell coincideix amb els principis de l’ens públic.

La xarxa de televisions locals compta actualment amb 51 televisions, amb les quals ATV podrà intercanviar experiències, produccions i informació, com ara retransmissions esportives a Catalunya que tinguin interès al país. Cal assenyalar que també s’ha signat un acord de reciprocitat entre Ràdio Nacional i l’agència de comunicació local.

pdf3.jpg