Bartumeu alerta que “és una presa de pèl” la despesa en assessors forans

Autor:
Font:
Publicat el: 20 de Novembre de 2007

diaridandorra

C.B./X.M.

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, va criticar ahir la despesa del Govern en assessors externs al país, i la justificació dels peatges a l’ombra, durant el programa El Matinari d’Andorra7Ràdio.

El cap de l’oposició qualifica d’”escandalosa” la despesa de l’executiu en assessors de fora d’Andorra. “Hi ha fortunes que es gasten en despatxos d’advocats i consultors, especialment de Catalunya, que són una presa de pèl”, va denunciar Bartumeu.

El president del grup parlamentari va indicar que en bona part dels casos, aquests assessors es limiten a transcriure normatives. Tot i així, Bartumeu aclareix que la llista és “molt escandalosa”, amb els advocats de fora, però això no implica que defensi el d’aquí. Un dels casos que va exemplificar va ser el servei jurista Manuel Visens Matas per elaborar un informe sobre la constitucionalitat de la llei d’acompanyament al pressupost. “Tenim la llista del que ha cobrat i amb altres informes les minutes fan mal als ulls”, va destacar Bartumeu.

Com a alternativa a la contractació d’advocats estrangers, el president del grup parlamentari proposa la creació d’un gabinet jurídic de govern, tal com es va desenvolupar el 1990 quan Òscar Ribas va encapçalar l’executiu. “Durant els dos anys i tres mesos que vaig estar, despatxava amb bons professionals, ja han passat molts anys, però amb un bon gabinet equipat, no es necessita buscar advocats a fora”, va subratllar.

D’altra banda, el cap de l’oposició també va carregar contra el Govern per justificar els peatges a l’ombra, i la llei d’acompanyament al pressupost. “Si Albert Pintat no feia aquest muntatge havia de reconèixer que havien fracassat ell i els seus predecessors”, va argumentar. Bartumeu considera que fan aquesta llei perquè “no tenen cinc cèntims a la caixa i no poden pagar el personal”. Però va alertar que es pot finançar una determinada obra amb aquest sistema, però “no agafar tot el paquet d’un any pressupostari”.

pdf.jpg