López assegura que l’IVA al 4,5% no augmenta la pressió

Autor:
Font: El Periòdic d'Andorra
Publicat el: 9 de Setembre de 2010

El ministre d’Economia i Finances, Pere López, va explicar a la sortida de la compareixença davant de la Comissió Legislativa de Finances i Pressupost que el canvi de l’IVA des del 5% segons la previsió inicial fins al 4,5% respon a la necessitat de no augmentar la pressió fiscal, segons va recollir l’ANA.

El ministre també va posar de relleu que amb l’IVA “es corregeixen les moltes mancances” que té l’actual sistema impositiu, com ara “la millora de la competitivitat del sector comercial”. El ministre també va afirmar que en la memòria econòmica hi ha una xifra aproximada del Producte Interior Brut (PIB), elaborat per primera vegada pel Govern i que se situa en els 2.830 milions d’euros.

VEUS PARLAMENTÀRIES / D’altra banda, el conseller del Grup Parlamentari Reformista i portaveu en matèria econòmica de la coalició, Jaume Serra, es va mostrar optimista a la sortida de la reunió per poder arribar «a una possible negociació». Tot i això, Serra va manifestar que el projecte de llei continua plantejant dubtes que «seran motiu d’esmenes », com ara el règim de franquícies.

Quant a l’augment de la pressió fiscal, Serra va indicar que es podria situar entre «un punt i un punt i mig». No obstant això, el  president del Grup ApC, Eusebi Nomen, va situar entre «el 15% i el 20%» l’impacte que tindrà aquesta llei en l’augment de la pressió fiscal. Jordi Font, el conseller general socialdemòcrata i president de la comissió, va qualificar d’«inviable» el projecte fiscal d’ApC.

pdf3.jpg