19 infants filipins adoptats al Principat

Autor: redacció
Font: diari d'andorra
Publicat el: 7 de Setembre de 2010

Un total de dinou menors de les Filipines han estat adoptats per famílies andorranes des que el Principat i el país asiàtic van tancar l’acord que permetia aquest tràmit.

En la gran majoria de casos, a més, el Govern va destacar el fet que es tracta d’infants d’edats molt reduïdes. Les dades van ser analitzades dilluns durant la trobada que el cap de l’executiu, Jaume Bartumeu, i la secretària d’Estat d’Igualtat, Magda Mata, van mantenir amb les representants de l’Autoritat Internacional Central d’Adopcions de les Filipines (ICAB), l’advocada Cielo Rondain i la psiquiatra Aida Muncada.

La reunió s’emmarca dins la ronda de contactes similars que les dues representants de l’organisme estan mantenint amb diferents governs europeus que també gestionen adopcions de nens de l’arxipèlag. Un dels objectius de l’entrevista és comprovar si els infants, un cop amb les seves noves famílies, s’estan integrant bé al seu entorn. En aquest sentit, la ICAB va posar bona nota a Andorra mentre que, des de l’executiu, Bartumeu va voler remarcar la voluntat de continuar treballant per estrènyer els lligams amb les Filipines, en altres àmbits més enllà del de les adopcions d’infants.

Des del Govern es va recordar ahir que s’està subvencionant amb 7.500 euros un programa encetat per l’executiu filipí vinculat a aquesta matèria. L’ajut serveix per difondre el canvi en la normativa sobre l’abandonament de menors, que en passar a ser un procés administratiu i no pas judicial, fa que el temps per declarar oficialment l’estat d’abandonament d’un nen, i per tant la possibilitat de ser adoptat, es redueixi de dos anys a sis mesos.

pdf3.jpg