Rodríguez deixa el ministeri de Salut

Autor: C. AUDÍ / T. SOLANELLES
Font: diari d'andorra
Publicat el: 6 de Setembre de 2010

Segona remodelació ministerial en quinze mesos de Govern. Aquesta vegada, els canvis afecten el departament de Salut, Benestar i Treball. Cristina Rodríguez deixa la cartera i serà substituïda per Sílvia Bonet, recentment designada pel Govern com a membre del consell d’administració de la CASS.

La notícia, que va agafar de sorpresa els professionals de l’àmbit de la salut, la va comunicar ahir a la tarda l’executiu a través d’una nota de premsa. Segons detallava el document, el cap de Govern, Jaume Bartumeu, va informar del canvi al consell de ministres dimecres passat. Però, malgrat haver comparegut davant els mitjans el mateix dimecres per informar dels acords del gabinet, el cap de l’executiu no va traslladar la decisió a la premsa.

La dimissió de Rodríguez s’ha fet de mutu acord, segons van explicar ahir al Diari fonts properes a l’executiu. Perquè Rodríguez havia manifestat en diverses ocasions a Bartumeu el desig de deixar les funcions, perquè no se sentia còmoda al càrrec. De fet, van exposar les fonts, fa un mes va demanar fermament plegar. I des de llavors se li estava buscant una funció adequada al seu perfil. El fet que no hagi estat mai una dona de partit i la situació familiar que viu (el seu marit és diplomàtic i viatja amb assiduïtat) han contribuït a un desgast que havia anat in crescendo els darrers mesos pels múltiples estiraiarronsa al ministeri (ha mantingut enfrontaments amb diferents sectors professionals perquè no estan d’acord amb algunes de les seves decisions).

CAP AL CONSELL D’EUROPA

Del departament de Salut Rodríguez marxarà cap al Consell d’Europa. “Ha acceptat l’encàrrec”, tal com van detallar a la nota de premsa, d’encapçalar la missió preparatòria de la presidència andorrana a la representació del Principat prop del Consell d’Europa. El país assumirà la presidència del Comitè de Ministres del Consell d’Europa des del novembre del 2012 fins al maig de 2013. I fer-se càrrec de tot plegat, van argumentar des del gabinet, “comporta una enorme tasca diplomàtica i administrativa que, per a un microestat, suposa un repte que s’ha de preparar amb temps suficient per no caure en improvisacions”. De fet, el ministre d’Afers Exteriors, Xavier Espot, ja havia proposat al cap de Govern abans de l’estiu constituir un equip de treball per reforçar la representació permanent d’Andorra al Consell d’Europa. Malgrat el relleu de Rodríguez per Bonet, que es farà efectiu aquest divendres, l’equip polític del ministeri es manté, amb Jesús de Tena i Magda Mata com a secretaris d’Estat. De totes maneres, fonts properes al cas també van assenyalar que l’arribada de Bonet podria implicar canvis al departament amb la sortida del director de l’hospital, Carles Constante, i una de les dues directores de Salut, Carme Pallarés, perquè la nova ministra voldria envoltar-se de persones de la seva confiança.

Aquesta nova modificació del gabinet (la primera es va dur a terme el març passat amb l’entrada de Benet i Barcia) també afecta l’actual secretari d’Estat d’Interior, Bruno Bartolomé, que amplia les seves funcions i competències. A partir d’ara assumirà el paper de portaveu del gabinet perquè “es vol enfortir la comunicació amb els mitjans i el conjunt de la ciutadania”.

pdf3.jpg