Lambertz s’interessa pels aspectes socials i educatius

Autor: redacció
Font: bon dia
Publicat el: 3 de Setembre de 2010

El ministre president de la Comunitat Germanòfona de Bèlgica, Karl-Heinz Lambertz, visita aquests dies Andorra i ahir va ser rebut pel cap de Govern, Jaume Bartumeu, pel ministre d’Afers Exteriors i Relacions Institucions, Xavier Espot, i per la secretària d’Estat d’Educació, Dolors Carmona.

L’objectiu de la visita és conèixer de manera més aprofundida el funcionament del Principat des de diferents vessants, com l’institucional, el social i l’educatiu, especialment per la coexistència dels tres sistemes educatius.

D’aquesta manera, es va manifestar que la dimensió humana de la comunitat germanòfona, que és d’aproximadament 75.000 persones, fa que es puguin compartir inquietuds similars, tant en l’àmbit polític i econòmic com en el social. A més a més, Lambertz i Bartumeu pertanyen tots dos a la Internacional Socialista.

Tal com van informar des del Govern, en les reunions mantingudes amb Bartumeu i Espot, Lambertz va mostrar un gran interès per conèixer millor el país i va agrair la disponibilitat de les autoritats andorranes.

En la reunió amb Bartumeu es va abordar també la situació econòmica i financera i les relacions de l’administració central amb les administracions comunals.

Lambertz arriba al Principat després de visitar Suïssa i Liechtenstein. La Comunitat Germanòfona de Bèlgica és una de les tres comunitats lingüístiques del país, amb competències als nou municipis que es troben a l’est de Valònia.

pdf3.jpg