La Universitat Oberta La Salle operarà a Andorra a partir del curs 2011-2012

Autor: marià miño
Font: bon dia
Publicat el: 2 de Setembre de 2010

La Universitat Oberta La Salle s’instal·larà l’any vinent a la parròquia de Sant Julià de Lòria per començar a oferir classes a partir del curs 2011-2012. El consell de ministres aprovarà abans de dos mesos el projecte de llei que ha de permetre l’operació, després que el centre ha superat tots els tràmits de qualitat exigits, segons va explicar ahir el cap de Govern, Jaume Bartumeu.

El cap de l’executiu es va mostrar convençut que el procés parlamentari per tirar endavant la normativa es desenvoluparà sense sorpreses i que el curs 2011-2012 el Principat comptarà amb la primera universitat privada. En aquest sentit, el cap de Govern va afirmar que es tracta d’una “mesura de reactivació econòmica que incrementa la presència internacional en l’ensenyament superior” i va avançar que “almenys el 20% del personal serà andorrà o resident”.

L’anunci que la Universitat Oberta La Salle s’instal·laria a Andorra ja el va fer el Govern liberal el 2009, en una compareixença conjunta amb els representants del futur Centre d’Ensenyament Superior. Durant l’acte, es va avançar la previsió de la universitat oferís onze titulacions, centrades en l’àmbit de les noves tecnologies de la informació i la comunicació, la gestió empresarial i la humanística.

Turisme i comerç

El ministeri de Turisme, Comerç i Indústria va tenir un paper important en el consell de ministres d’ahir, que va aprovar accions de dinamització dels eixos viaris d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany, i una ampliació de l’horari dels registres de comerç i de societats. Els dos registres estaran oberts tots els dies laborables entre les nou del matí i la una del migdia. Pel que fa a la dinamització comercial, durant els dos propers mesos, coincidint amb les concentracions de Ferraris i de Porsches, s’exposarà entre 15 i 20 automòbils a les avingudes Carlemany i Meritxell, al carrer Na Maria Pla i a la plaça Coprínceps.

D’altra banda, el cap de Govern va rebutjar un cop més retirar el decret d’horaris comercials, després de la demanda realitzada per la Taula de Turisme i Comerç, i va recordar que el ministeri està analitzant la qüestió per revisar-la de cara a la propera temporada.

Visita oficial

Finalment, la sessió de consell de ministres va servir per establir el programa d’activitats de la visita del ministre president de la comunitat germanòfona de Bèlgica, Karl-Heinz Lambertz, que arriba avui al Principat per conèixer el sistema educatiu i el funcionament de la Seguretat Social i del sistema comunal.

pdf3.jpg