Aproven 116 permisos de treball per a personal “molt especialitzat”

Autor: redacció
Font: diari d'andorra
Publicat el: 31 d'Agost de 2010

L’executiu ha aprovat una nova quota d’immigració per a resoldre els buits puntuals al mercat laboral que no es poden cobrir amb la mà d’obra interior que es troba actualment en situació d’atur.

Segons el comunicat de premsa difòs ahir, es tracta de 116 autoritzacions de residència i treball que pretenen afavorir “la contractació de personal d’alt valor afegit, molt especialitzat i de forma limitada”. El Govern va assegurar que, com totes les anteriors, la nova quota “prioritza la contractació de mà d’obra del mercat interior”.

Tanmateix, el comunicat també va posar de manifest que el contingent de permisos és fruit de “l’observació de la situació socioeconòmica actual” i de les consultes als agents productius i que es limita, per a tres sectors econòmics amb molt de pes (l’hostaleria, el comerç i la construcció) a la contractació de perfils professionals que no estan inscrits al Servei d’Ocupació o bé que ho estan en una xifra que no pot satisfer l’oferta.

Per categories professionals, 20 permisos són per a personal directiu d’empreses o administracions públiques, 33 per a l’ocupació professional de professionals científics i intel·lectuals, 36 per a perfils tècnics (delineants i dissenyadors, tècnics en ciències naturals i en sanitat i en ciències físiques, químiques enginyeria i informàtica, esportistes professionals i entrenadors, entre d’altres professions), 15 per a caps de cuina, de menjador o llocs de treball similars, 6 per a auxiliars d’infermeria hospitalàries o d’atenció primària i 6 més per a assistents domiciliaris.

Les sol·licituds per obtenir una de les 116 autoritzacions es podran formular al Servei d’Immigració un cop entri en vigor el reglament aprovat pel Govern (que s’ha de publicar al Butlletí Oficial). La quota es tancarà el proper 31 d’octubre.

pdf3.jpg