El Govern enllestirà el 2011 una borsa de treball d’universitaris que posarà al servei de les empreses

Autor: ANA
Font: Més Andorra
Publicat el: 27 d'Agost de 2010

El secretari d’Estat d’Ensenyament Superior i Recerca, Joan Marc Miralles, va explicar ahir que el Govern està preparant una borsa de treball d’estudiants universitaris que estan a l’estranger per tal que les empreses del país els puguin captar mentre estan estudiant i puguin preparar un retorn planificat cap a Andorra.

La base de dades, que ja existia però que ara es sistematitzarà, s’incorporarà a la borsa de treball del Servei d’Ocupació, i es preveu que pugui estar enllestida durant el 2011, tot i que depèn de les situacions pressupostàries. Miralles va fer aquestes declaracions durant el lliurament dels Premis Nacionals a l’Estudi que va tenir lloc a la Casa Rull de Sispony ahir a la tarda. Les estudiants que van rebre els premis van ser Mònica Bergés, del sistema andorrà; Mercedes Gonzàlez, del sistema espanyol, i Cristina Nogué, del sistema francès. Els Premis Nacionals a l’Estudi consisteixen en una beca per cursar estudis universitaris a l’estudiant amb millor expedient de cadascun dels tres sistemes educatius. La beca oscil·la entre els 8.000 i els 9.000 euros.

Joan Marc Miralles va afirmar que la base de dades d’estudiants universitaris és una de les accions per facilitar el retorn del talent sorgides de les taules de desenvolupament econòmic. Fins ara, era l’Institut d’Estudis Andorrans el que demanava als estudiants que acabaven el batxillerat les dades de contacte per poder anar actualitzant els estudis que anaven cursant.

El Govern vol ara sistematitzar aquesta pràctica i ja l’any passat es van començar a distribuir enquestes d’intenció als estudiants de batxillerat. A l’octubre es tornarà fer una altra enquesta, i també es demanarà als alumnes que enviïn el seu currículum i que els el deixin publicar. Segons el secretari d’Estat, aquesta borsa servirà perquè les empreses puguin buscar gent qualificada que tingui un arrelament a Andorra.

pdf3.jpg