Bartumeu assegura que l’objectiu del Govern és «posar les prioritats on són les de la ciutadania»

Autor: Redacció
Font: Més Andorra
Publicat el: 27 d'Agost de 2010

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, va assegurar que «des de la realitat nacional del nostre petit país dels Pirineus, els objectius que ens hem donat els socialdemòcrates són posar les prioritats del Govern allà on són realment les prioritats dels ciutadans i ciutadanes: la feina, la sanitat o l’educació ».

Per fer-ho, però, Bartumeu considera que «cal reconstruir un pacte social que permeti als ciutadans tenir el convenciment que reben un tracte adequat i respectuós de la igualtat d’oportunitats i que els seus fills tenen una opció, una possibilitat de pujar a l’ascensor social».

Així, Bartumeu va lamentar haver arribat al Govern «en l’època de la desregulació, la globalització i l’endeutament», fet que va assegurar que «condiciona la nostra acció política», i va treure el «retrovisor» per dir que «ara he de pagar i gestionar les infraestructures que es van fer en èpoques d’alegria pressupostària». D’aquesta manera, va defensar, a la població empordanesa de Vilopriu, on ahir va participar a les Trobades Ciutadanes d’Esquerres, la necessitat de tirar endavant la reforma fiscal, que ha de servir per fer que la recaptació fiscal no estigui «per sota de les necessitats que volem finançar». En aquest mateix sentit,  Bartumeu va manifestar que «hem d’insistir a explicar que els esforços que ens cal fer a tots en temps de crisi s’han de repartir equitativament perquè no pot ser que els que menys tenen siguin els que més sacrificis hagin de fer».

Bartumeu va animar els socialistes presents a l’acte per «trobar la força per trencar la inèrcia ideològica que ha fet que es  considerin com a naturals idees i conceptes neoliberals». «No ens podem conformar a la privatització en tots els àmbits ni a la demolició del prestigi de la cosa pública», va manifestar, i va afegir que «tampoc podem amagar la nostra bandera  socialdemòcrata a l’hora d’encarar la reforma tributària o de preparar els pressupostos ». El cap de Govern no va deixar de recordar la feina feta en el camí cap a la transparència en matèria fiscal realitzada des de l’arribada dels socialdemòcrates a l’Edifici Administratiu, que ha permès signar els convenis d’intercanvi d’informació fiscal necessaris per sortir de la llista de paradisos fiscals de l’OCDE.

pdf3.jpg