Trenta padrins accediran a la renovada pensió de solidaritat

Autor: Redacció
Font: Diari d'Andorra
Publicat el: 5 d'Agost de 2010

Una trentena de padrins es podran beneficiar de la nova modalitat de pensió de solidaritat, que el Govern va aprovar a través d’una modificació al corresponent reglament. L’objectiu del canvi és garantir la protecció social de les persones grans que, arran de l’entrada en vigor dels nous reglaments de la CASS de l’1 de novembre de l’any passat, havien quedat sense cobertura sanitària de l’ens parapúblic.

La decisió va ser adoptada pel consell de ministres celebrat la passada setmana, tot i que no va ser publicat al BOPA fins ahir. Segons un comunicat facilitat ahir per l’executiu, es tracta de padrins que, en el seu moment, havien estat assegurats a la CASS de forma voluntària. Amb el que disposa la nova llei, es van trobar sense possibilitat de continuar beneficiant-se del dret a la cobertura a la branca general, ja que no reunien tots els requisits que s’esmentaven a una de les disposicions transitòries del nou text.

Segons el mateix comunicat, la nova modalitat de pensió s’adreçarà a tots els majors de 65 anys que, com a mínim sis mesos abans de l’entrada en vigor de la nova llei de la CASS, figuraven com a assegurats voluntaris, i que es queden sense cobertura sanitària. La pensió s’atorgarà “únicament” per garantir el dret a la protecció social. A més, serà el propi Govern qui es farà càrrec de la cotització de la part empresarial, mentre que la persona interessada serà la responsable de la part assalariada.

La modificació del reglament té efectes retroactius, ja que serà d’aplicació per a les relacions originades a partir de l’1 de novembre de 2009.

pdf3.jpg