El canvi en l’ajut de solidaritat beneficia unes 30 persones

Autor: Redacció
Font: Bon Dia
Publicat el: 5 d'Agost de 2010

Després que el consell de ministres aprovés la modificació del reglament regulador de la pensió de solidaritat per a la gent gran, el Govern n’ha facilitatr els detalls. Han destacat que el canvi té per objectiu garantir la protecció social de les persones grans que, arran de l’entrada en vigor de la llei de la CASS l’1 de novembre del 2009, s’havien quedat sense cobertura sanitària de la Seguretat Social.

Segons han manifestat des de l’executiu, de la nova mesura se’n beneficiaran uns trenta padrins del Principat. La modificació del reglament regulador de la pensió de solidaritat millora una situació que fins ara perjudicava aquesta trentena de persones. Es tracta de padrins que, havent disposat al seu moment de la protecció del sistema de Seguretat Social com a assegurats voluntaris, amb l’entrada en vigor de la Llei 17/2008 de la CASS no tenen la possibilitat de continuar beneficiant-se del dret a la cobertura a la branca general de la Seguretat Social perquè no reuneixen els requisits establerts en la disposició transitòria cinquena de la llei.

D’aquesta manera, tal com han informat des de l’executiu, la pensió de solidaritat per a la gent gran s’adreça també, a partir d’ara, gràcies a la modificació del reglament, a les persones majors de 65 anys que almenys sis mesos abans de l’entrada en vigor de la Llei 17/2008 estaven afiliades com a voluntàries al sistema de Seguretat Social i que amb l’entrada en vigor de la norma anteriorment esmentada es troben que, tot i voler, no es poden continuar beneficiant del sistema de protecció social perquè no reuneixen els requisits fixats en la disposició transitòria cinquena de la llei, i es troben sense cap mena de protecció social des de l’1 de novembre de l’any passat.

Des de l’executiu concreten que la pensió de solidaritat s’atorgarà únicament amb la finalitat de garantir el dret a la protecció social, i s’hauran de complir els requisits establerts en l’article 2, a excepció dels establerts en els apartats 3 i 4.

També es concreta que el Govern es farà càrrec de la cotització de la part empresarial i la persona beneficiària, de la part assalariada de les pensions de solidaritat per a la gent gran atorgades a les persones que estiguin en la situació especificada en l’apartat primer de l’article. La norma serà d’aplicació, segons l’executiu, per a les relacions nascudes des de l’1 de novembre del 2009.

pdf3.jpg