Mata substitueix De Tena al capdavant de la Comissió Nacional de Valoració

Autor:
Font: El Periòdic d'Andorra
Publicat el: 5 d'Agost de 2010

La secretària d’Estat d’Igualtat i Benestar, Magda Mata, assumirà en breu la presidència de la Comissió Nacional de Valoració. Així ho va publicar BOPA, que anunciava el cessament del fins ara titular de la presidència d’aquest organisme, el secretari d’Estat de Salut i Treball, Jesús de Tena.

La Comissió Nacional de Valoració (Conava) és l’organisme que s’encarrega d’establir els barems per diagnosticar i valorar el grau de discapacitat de les persones. De Tena havia assumit la presidència de la Conava el febrer passat, quan l’Executiu va acordar la substitució de diversos membres de l’organisme. Sis mesos després d’aquell nomenament, la presidència ha estat assumida per Mata a proposta de la ministra de Salut, Benestar i Treball, Cristina Rodríguez, reconfigurant així l’organigrama del ministeri.

Després d’ocupar el càrrec de directora del Departament Social del Comú d’Andorra la Vella, Mata va assumir les funcions de secretària d’Estat d’Igualtat i Benestar a final de l’abril passat. La creació d’una Secretaria d’Estat de Polítiques d’Igualtat era un dels compromisos electorals del PS i l’Alternativa i el Govern va decidir crear el càrrec després de rebre nombroses demandes i peticions de diversos militants socialdemòcrates, en especial del comitè local de la capital.

pdf3.jpg