Polèmica entre el Comú lauredià i el PS pel vial de Rocafort

Autor:
Font:
Publicat el: 7 de Novembre de 2007

el Periodic 

Iago Andreu/ Jaume Ventura

“Un partit que aspira a ser alternativa de govern ha de saber fer les al·legacions a temps”. Amb aquestes paraules taxatives va reaccionar el cònsol major de Sant Julià, Josep Pintat, a la decisió del Grup Parlamentari Socialdemòcrata de demanar la paralització del vial de Rocafort. Les paraules de Pintat no van trigar a rebre resposta per part del president del Grup Parlamentari Socialdemòcrata, Jaume Bartumeu.

Durant la roda de premsa posterior a la reunió de cònsols d’ahir, en ser preguntat per la posició del PS, Pintat va recordar la vital importància que el vial té per a la parròquia que concentra el major volum de trànsit i va apel·lar a la “qualitat de vida minvada” dels lauredians per justificar la urgència del projecte. “Si el PS demana ara aturar el projecte, deu ser perquè hi ha vist greus mancances, però si aquestes mancances no hi són, la seva posició és electoralista”, va argumentar Pintat. Segons el cònsol, el projecte no pot tenir grans d’efectes després que el Govern l’hagi estat estudiant durant tant temps.

“El PS sap que el projecte ha passat tots els requisits exigits per l’estat de dret”, va dir Pintat, que també va recordar que “tots els grups parlamentaris van votar a favor de l’expropiació” dels terrenys del vial.

La qüestió del vial de Rocafort promet ser un dels temes estrella de la campanya de les comunals a la parròquia laurediana: menys d’una hora després de les declaracions de Pintat, Bartumeu va respondre als atacs del cònsol durant el dinar que va oferir l’Alternativa per presentar la candidatura a Sant Julià. Bartumeu va recomanar a Pintat que “busqui responsabilitats dins del seu partit i no a l’oposició”.

Davant de les acusacions dels liberals d’haver canviat d’opinió, Bartumeu es va defensar dient que “el projecte el van aprovar els grups liberal i el centrista”, i que “el Partit Socialdemòcrata no és el que fa els Pressupostos”. Bartumeu també va destacar: “S’ha de recordar que el Grup Rocafort va anar a veure el ministre d’Urbanisme i Ordenament Territorial, Xavier Jordana, i el ministre va dir que el projecte l’havien d’aturar els grups parlamentaris. Ara, en canvi, diu que no ho podem fer, que ja està pressupostat”.

ESPERANT ELS CENTRISTES// Bartumeu va carregar, tot i que de manera menys contundent, contra la posició dels centristes en la polèmica del vial: “Fa una setmana que hem presentat la proposta d’acord al Consell sobre el desviament i CDA+S21 encara no s’ha manifestat”. Bartumeu va declarar que espera el suport dels centristes, “però cal recordar que a Andorra la Vella van en una plataforma amb el PLA i donen suport als Pressupostos del Govern”.

pdf.jpg